Официално! Носителят на Оскар Хю Хъдсън идва и в Пловдив

Британският кинорежисьор Хю Хъдсън („Огнените колесници“, 1981) ще се срещне лично с публиката на седмото издание на фестивала „София Филм Фест в Пловдив“. Хъдсън пристига в града на тепетата на 20 март, за да представи заедно с директора на фестивала за страната – Стефан Китанов специалния филм-изненада, който се превръща в традиция за втора поредна година и чието заглавие се пази в тайна до началните надписи.

Режисьорът ще остане и след прожекцията, за да води отворена дискусия с публиката.
Хю Хъдсън често е наричан британския Орсън Уелс. Започва кариерата си на режисьор с документални филми, с които се занимава повече от десетилетие. През 70-те години обединява сили с Ридли Скот и се пренасочва към рекламните клипове.
Хъдсън придобива по-голяма извесност след като е поканен за режисьор на втория екип на „Среднощен експрес“ на Алън Паркър, а сред имената, които е снимал, са Ал Пачино, Настася Кински, Доналд Съдърланд, Кенет Брана, Джон Гилгуд, Ким Бейсинджър, Даниъл Крейг, Венсан Перез и Колин Фърт. Най-известният му пълнометражен филм е „Огнените колесници“ – носител на 4-ри награди Оскар ‘82, включително и за най-добра лента.
Официалното откриване на „София Филм Фест в Пловдив“ е на 16 март от 18:30ч. в кино Лъки Синема с прожекцията на българския филм „Миграцията на Паламуда“, дело на режисьора Людмил Тодоров. До 25 март включително пловдивските кинолюбители ще могат да видят 20 от най-добрите фестивални ленти, сред които и такива от Голямата петорка – Берлин, Кан, Сънданс, Венеция и Торонто.
Цените на редовните билети са 6лв, картите за 3 прожекции струват 15лв, а тези за 8 прожекции са 32 лв. Има и специални цени за студенти, ученици и пенсионери от по 5лв. Билети ще могат да се купуват от 15 март (четвъртък) от касата пред Общината. Повече информация на страницата на фестивала във Facebook.

mediacafe.bg

За автора