Младежки видео фестивал Plural + на ООН

Plural може да бъде преведено като множествен, разновиден, или просто като множествено число.  Идеята заложена в наименованието и духа на фестивала, организиран от ООН е ясна – популяризиране на толерантност към различията, засилване на междукултурния диалог между младите хора.

Избраният начин за постигане на тези цели е стимулирането на медиината креативност на младежите от целия свят, използвайки  видео филмчета, които адресират към света тежките социални проблеми,  които ги тревожат : трафик на хора, социалната маргинализация, расизмът.
Младите хора са носителите на социалната промяна.  Plural + се опитва да подпомогне сътрудничеството между младите, за да се намалят тенденциите, възникващи в един свят често характеризиращ се с конфликти и разделения.
Фестивалът Plural +  работи в тясно сътрудничество с множество организции по цял свят и е изградил мрежа за популяризиране на кратките видео филми. Така идеите визирани в тях ще имат възможност да достигнат до по-широк кръг от хора по света.

Победителите в конкурса ще бъдат поканени в Ню Йорк където да ще представят работите си по време на церемонията по награждаването. Те ще имат и  щанс за професионално развитие, намиране на партньори и международно представяне чрез мрежата на PLURAL+.
{youtubejw}PrA10LOEDjs{/youtubejw}

Вижте 30 секундния спот на фестивала:

{youtube}gyzFLL08RxE{/youtube}

 

Можете да посетите и официалната страница на PLURAL + за повече информация.

 

МИКЦ – Пловдив Област

ул. “Волга“ 24

телефон: 032 62 22 78

e-mail:  mikc.pld2@gmail.com

 

mediacafe.bg

За автора