Ogi 23 в J. J. Murphy’s

Ogi 23 – това не е профила на онзи Оги, който ви досаждаше в бара миналата вечер, а една от най-свежите банди напоследък на родната сцена. Последното място, където забиха ОГИ 23 бе в ирландския бар J. J. Murphy’s в София. Групата излезе на сцената с близо час закъснение от първоначално обявеното и започна с ретро класиката “Take On me” на A-Ha, премина през смесица между “Master of Puppets” и “Enter Sandman” на Metallica, за да се стигне до първия сингъл на групата – Купона, която наистина раздвижи публиката.

Ogi продължиха с кавърите като направиха микс между песента “Where’s The Love” на Black Eyed Peas и “Неделя сутрин” на българските рапъри Ъпсурт. След това преминаха на вълна “The Bad Touch” на Bloodhound Gang и точно, когато присъстващите започнаха да недоволстват от липсата на авторски песни, бандата заби „Само тя” от дебютния си албум Pimpin Chaos. Последваха още няколко кавъра, сред които и „Диана” на Уикеда, след които Ogi 23 прекъснаха сета си за кратка пауза с песента „Почивка” от сингъла Любов по време на купон, който излезе на музикалния пазар през февруари тази година.
Завръщането на сцената на Косьо, Ангел и Били беше наистина ударно. Последното парче на бандата „Любов на преспи” предизвика носталгични чуства у тази част от публиката, която практикува зимни спортове, в частност сноуборд. Последваха два кавъра на Blink 182, между които Оги-тата донякъде на шега приканиха женската част от публиката да се съблече, за да могат да се впуснат в още по-страстни „Танци-манци” отново от дебютния албум. Точно тук дойде и неприятната част от концерта, в която процесора на китариста Косьо бе настъпан от някой от посетителите и се наложи известно прекъсване.
Докато се изчистят техническите проблеми, Ангел забавляваше публиката с импровизации, които включиха и “Time Of Your Life” на американската пънк банда Green Day. След като всичко отново бе наред музикалната програма продължи с изпълнение на хита от миналото лято на Young BB Young – „О, колко си прост!”. Една от кулминациите на вечерта беше появата на фронтмена на група Q-check – Лъчо, който заедно с Ogi изпя класиката „Най-щастливия ден” на Контрол.
Точно преди нея пък бандата изпълни една от най-обичаните от феновете им песен – „Жени”. Някъде около 02:00 часа след полунощ концертът се насочи към своя край с известната песен на Дони и Момчил „Шапка на цветни петна”, за да стигне до същинския финал на петъчната вечер с разбиващата „Bass Without The B” от Pimpin’ Chaos.
Хората, които останаха и до по-късно в бара, имаха възможността да продължат купона с членовете на бандата, които останаха за по още няколко питиета в заведението в центъра на София. Въпреки техническите проблеми и противоречивото озвучение в бар Murphy’s, Ogi 23 направиха всичко възможно хората, дошли на концерта да се забавляват максимално и в крайна сметка постигнаха точно този ефект.
{youtube}Io466EyloH8{/youtube}

mediacafe.bg –
Антоний Ласкин

За автора