Откъде започва историята на Европа

Туристически информационен център – Пловдив /ТИЦ/ ще отбележи 5 годишния си юбилей и Световния ден на туризма с няколко интересни прояви – две фотоизложби и специално подготвен концерт на български и чужди композитори в изпълнение на международно трио.

Фотогалерията „Откъде започва историята на Европа” ще бъде открита на 17 септември т.г. пред сградата на ТИЦ-а, на площад Централен от 18.00 часа и ще продължи до 1 октомври 2011 г.. В уникалната за страната изложба авторът Йордан Детев ще представи 32 пана, разкриващи праисторическото културно наследство на България. Заснетите археологически находки показват най-древните прояви на цивилизация в Европа, открити по българските земи. Идеята е да се постави началото на постоянна галерия на открито в Пловдив.

Пак в Нощта на музеите и галериите 17
септември Уелнес клуб „Тракийски стан” ще експонира спечелилите фотоси във Фейсбук конкурса „Пловдив – древен и вечен”. На двойния си празник – 27 септември, Общинско предприятие „Туризъм” – Пловдив и Туристически информационен център – Пловдив са поканили триото сопран, фагот и пиано – Христина Венчева, проф. Волфган Нойман и проф. Татеос Санджакян с концерта „От Моцарт до Бърнстейн”. Входът ще е безплатен, като представлението ще започне от 18.30 ч. в залата на Военен клуб – Пловдив.

В дните на празника ОП „Туризъм” ще разпространи стикер, презентиращ Пловдив като кандидат за европейска столица на културата 2019.

mediacafe.bg

За автора