Сцена на Кръстопът – „Преди/След“ днес от 19:00 часа

"Нашият живот се дели на преди и след…". Има едно събитие, което белязва съдбата ни и ние никога не можем да бъдем същите. Именно за непостоянността на човешките съдби и промяната в живота на няколко души става въпрос в тазвечерния спектакъл, част от ЕМТФ Сцена на кръстопът в Драматичен театър Пловдив, „Преди/След”.

Представлението е една вариация на режисьора Иван Добчев, воден от текста на немския драматург Роланд Шимелнпфениг. „ За мен това беше едно изпитание, защото като драматург той вече е имал изградена представа в главата си, как трябва да изглежда пиесата на сцена , а аз от своя страна трябваше да го интерпретирам точно и с яснота.”
 
Искам да бъда откровена с вас, „Преди/След” не е за всеки. Това е въплъщение на съвременното изкуство, което те кара да се замислиш. Този тип театър е малко труден, неудобен за гледане. Постановка, която напомня на зрителя, че е в театър да мисли. Реалност и провокация за отношение към случващото се на сцената.
 
Заповядайте днес ( 13.09.) от 19:00 ч. в Драматичен театър Пловдив и стимулирайте всичките си сетива. Провокирайте мозъка си с една постановка, която ще ви постави пред избор и може би себепреоткриване.

От 19:30 днес на камерна сцена може да гледате София:Поетики

И разбира се, ако искате да опознаете съвременната поезия такава, каквото е тя в лицето на Иван Димитров, Ясен Василев – миналогодишният носител на наградата на феста, Силвия Чолева, Петър Чухов и Ясен Атанасов, заповядайте довечера от 19:30ч. отново в Драматичен театър Пловдив.
София:Поетики е национален фестивал, който се състои вече за 5-та година . На международно ниво фестивалът е еквивалент на литературен Уудсток . Вечерта ще води Божана Апостолова. Един микс от поезия, музика и филмова импресия – какво повече можеш да желаеш от една прохладна вечер от залязващото лято в културната столица на България? 

За автора

Вашият коментар