P.I.F. on Tour – Къде и Кога?


P.I.F. Национално Клубно Турне –
„P.I.F. LIVE ON TOUR“ стартира на 25-ти този месец от клуб

„IL Mondo“ в Стара Загора. P.I.F. ще преминат през 8 големи града на България и ще завършат в Сливен в клуб Тангра. На връх националния празник на България – 3-ти Март Димо и компания са в родния град на групата във Варна. Първоначалната идея бе на един дъх да преминат през 16 града на страната и да раздвижат клубната сцена, но явно това ще се случи на 2 етапа. PIF са една от обичаните български банди и несъмнено присъствието им задоволява вкусовете на публиката където и да се намират. Съвсем скоро те трябва да издадат и своя нов албум.

25 февруари– Стара Загора, club IL Mondo
26 февруари – Велико Търново, club Melon
27 февруари – София, club Stroeja 
2 март – Пловдив, club Petnoto
3 март – Варна, club Vintage 33
4 март – Бургас, Bizarre 
5 март Сливен, club Tangra
Начало на концертите – 22 часа
* Димо Стоянов – вокал и автор на музика и текстове 
* Виктор Стамболов – китара
* Павлин Бъчваров – клавишни
* Александър Дойчев- ударни

 

Група e създадена през 1992 г. във Варна под името Resemblance. До 1999 година музикантите пеят на английски език. От 1999 се подвизават в София, под името P.I.F. (Patriots in Fashion). С дебютната им песен – Пътуване P.I.F. са номинирани в категорията „Рок-хит“ за 1999 г. на музикалните награди на телевизия ММ. Оттогава P.I.F са фактор в българска рок сцена.

През 2000 г. P.I.F., изкараха дебютния си албум P.I.F. – I, а с него и голям брой хитове. Сред тях: Колело, Невидимо дете, Пътуване, Приказка, Камбаните, Вали и др. Първият албум им донесе и наградата на ММ в категорията „Най-добър албум на годината“.
Доста различни на сцената и в албумите си P.I.F. могат да бъдат определени като лирично агресивни, а музиката им – привидно кротка. Уникални като настроение, приказни като поведение и изключителни като музиканта на сцена, P.I.F. си спечелиха славата на група, която има какво да каже. А ние съответно, какво да чуем.
Интересно е да се отбележи, че в един период групата завършваше концертите си задължително с песента Приказка. От там е незабравимото РАМ-ТАРАРИРАРА-РЕЙ-РА-РАРУРА-РЕЙ-РА, РА, РИ-РАМ0ТАМ-ТАМ, което те пееха на обратно.
{youtubejw}nkrsG5rS5_Q{/youtubejw}

mediacafe.bg

За автора