На среща с Георги Господинов

И да не си от най-страстните любители на литературата (в частност четенето й) или пък дори да си най-заклетият анти-бг читател (в частност на писанията от нашите геограски ширини), не е възможно поне един път в живота си да не си „посягал” на Геогри Господинов. Безспорно той е един от най-известните съвременни писатели, а пък, ако си го чел е твърде вероятно да е и сред личните ти фаворите. Независимо какъв ти е случаят обаче, ето какво трябва да знаеш – той ще те чака за среща тази събота (22.02.2011г.) в 18ч. на едно оранжево-портокалово* местенце в центъра на София.

Става въпрос за книжарницата на център Orange*, който се намира на ул. Граф Инатиев 18. Всъщност поводът за тази среща е свързан с инициативата на Orange да избира Автор на месеца и по възможност да организира контакт между него и читателите. Както се досещаш, победителят за месец февруари е Георги Господинов. Това пише в сайта www.café.ops.bg Десислава Желева, активен читател, културен деец и … служител във въпросната книжарница, така че се обръщаме към нея с благодарности, а ако ни е излъгала – да му мисли!

 

Организираните срещи с г-н Господинов всъщност са две, една от които вече се е състояла в книжарница Orange The Mall в сряда – 16.02.. И тъй като нея най-вероятно си я изпуснал – не загърбвай и този шанс, защото те очаква не само приятната компания на Г.Г., но и някои негови подбрани стихове, които ще изрицитира специално за посетител(к)ите.

С три думи – НЕ ГО ПРОПУСКАЙ, защото несъмнено това е един от авторите, които ще бъдат помнени и в бъдеще и защото, ако не си го чел – ще бъдеш заинтригуван, а ако си го чел(независимо дали го харесваш или не) – си струва тази среща, въпреки че няма нищо да ти струва! А пък след това – можеш да отидеш и на парти – какъв по-добър начин да съчетаеш културната и куподжийската си същност в събота вечер!

*orange(англ.) – 1. оранжево, оранжев цвят; 2. портокал


mediacafe.bg
– Моника Балабанова

За автора