Пловдивският театър в битка за 4 „Аскеер“-а с 3 постановки

Три постановки на Драматичен театър – Пловдив са номинирани за наградите "Аскеер" в общо 4 категории. За две награди се бори "Дисни трилър" на Стайко Мурджев – със сценографията на Петър Митев и с музиката на Петър Дундаков. По един приз могат да спечелят "Възвишение" и Боян Кръстанов като "изгряваща звезда" ролята си на Гичо, и Ивана Папазова в моноспектакъла "Глас" за "Водеща женска роля". 

По-голямо разноообразие на добри спектакли с повече номинирани постановки от един театър има единствено Народният театър "Иван Вазов" – общо 4 представления, всяко от което има по една номинация. Най-много номинации пък има "Театър 199" – с 3 номинации на "Самотният запад", 2 на "Заешка дупка" и една за "Хората от Оз". Най-много номинации на една постановка пък има "Ромео и Жулиета" на Габровския театър – общо 4. Освен Народния театър, Пловдивския и Габровския, по 4 номинации имат също Малък градски театър "Зад канала" ("Скъперникът" и "Заминавам") и Театър "София" (с постановките на дебютиращия режисьор Тея Сугарева – "Робин" и "Покана за вечеря").

"Аскеер" за цялостно творчество ще получи професор Надежда Сейкова – дългогодишен актьор, режисьор, преподавател. Церемонията по връчването на Аскеерите ще бъде на 24 май от сцената на Народния театър в София. 

За автора

Вашият коментар