Помогни ми да те възвися!

Драма, екшън и изключителна политическа сатира откри седемнайсетото издание на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“.

„Възвишение“ е разказ за борбата за освобождение от османско иго, водена от група опълченци из българските планини и градове. История за идеали, виждания, бунт, алчност и предателство. Българската съвременна действителност предадена чрез възрожденския човек, използвайки уникален изказ, показващ цялата острота и вулгарна простоватост на българските „револуционери“.

Драматургия прескачаща от хумористично представените образи на борците за свобода, до дълбокомислени монолози за смисъла на борбата, за човешките слабости и алчност, за народа като стадо овце, вървящи след своя пастир.

А поставените теми за размисъл са по-актуални от всякога – народът, като дело на  паисиевото въображение и хората, които искат някой да ги управлява, да ги напътства и да им „опъва теглича“. Или пътят към възвисението е смъртта в борба за идеалите?

Vyzvishenie_02

Стартът на тазгодишното издание на „Сцена на кръстопът“ бе дадено от Стефан Данаилов, който приветства организаторите и местните органи за възможността в този труден за Драматичния театър момент, да успеят да покажат на пловдивските зрители един уникален и запомнящ се фестивал, подбрал най-доброто от театралната сцена.

След края на премиерата актьорите от трупата на Драмата спазиха традицията и подариха часовник на Радина Думанян, която направи професионалния си дебют на пловдивска сцена, а от този сезон е и част от пловдивската трупа. Другият дебютант бе страхотният Красимир Василев.

Vyzvishenie_03

Още снимки от премиерата можете да видите тук!

За автора

Вашият коментар