Пролетния античен фестивал ще е през май

antichen_festival_plovdiv_sila
В дните от 17 до 19 май /петък, събота и неделя/ Сдружение за антични и средновековни реконструкции „Сила” ще представи на гражданите и гостите на Пловдив Пролетен античен фестивал. Фестивалът е пето поред издание в историята на Сдружението. Реализира се с активната подкрепа на Община Пловдив и в частност на Общинско предприятие „Туризъм”.

Тази пролет и в трите дни мероприятието ще протече на Римския стадион в часовете от 18 до 21 часа. На 17 май, в първия ден от фестивала, в 17:00 часа, пловдивчани ще бъдат свидетели на атрактивно шествие по маршрута Римски стадион – ул. „Княз Александър І” – Римски стадион.

Програмата е динамична и включва: древен танц в изпълнение на Ансамбъл „Тракия”, гладиаторски битки, битки панкратион, пазар на роби, тракийски и римски ритуали, състезания по ораторство, римски театър, демонстрации на оръжия, шоу с въртене на огньове и други.
Сдружение за антични и средновековни реконструкции „Сила”, Община Пловдив, както и всички партньори на фестивала канят гражданите и гостите на града и всички ценители на античната история на 17, 18 и 19 май 2013 г. на Римския стадион.
 

За автора

Вашият коментар