СФФ в сряда 21.03 – „Петел с вино“

 

Днес от 18:30 часа Лъки Синема ви очаква, за да се посмеете от сърце на немската комедия Петел с Вино. Филмът, гледан вече от над 4 милиона зрители, е най-касовата немска комедия на всички времена. А в една от ролите ще видите и роденият в Пловдив актьор Самуел Финци.
Притеснен от много лични и професионални проблеми, сценаристът Хенри получава фантастично предложение – да напише сценарий по бестселъров роман заедно с Катарина. Освен авторката на романа, тя е и жената на живота му. Ще успее ли той да я спечели отново и то след като в живота му се появява 8-годишната Магдалена – плод на флирта му за една нощ?
От 20:45 часа можете да гледате нежната и завладяваща творба на Аки Каурисмаки – Хавър. Филмът разказва историята на ваксаджия, който се опитва да отгледа имигрантско дете във френското крайбрежно градче Хавър. Това е втората продукция на Аки Каурисмаки, която той снима във Франция след „Живот на бохем” през 1992-ра.
Голяма част от участниците са местни жители от Хавър. Премиерата на филма е по време на фестивала в Кан, където за пореден път Каурисмаки е включен в Официалната селекция. Характерните за брилянтния финландски режисьор сдържана актьорска игра и просто кинематографично повествование няма да ви оставят безразлични.

mediacafe.bg

За автора