Само силни заглавия до края на София Филм Фест в Пловдив

Прожекцията, която до последно не бе разкрита на 4-тата вечер (19.03) от София Филм Фест в Пловдив се оказа филмът на Хъдсън – „Революция“ от 1985 година, а пловдивската публика беше първата, която гледаше обновената режисьорска версия. Гости на събитието бяха режисьора Хъдсън, както и директора на фестивала  Китанов, които останаха след финалните надписи и разказаха интересни истории покрай направата на Революция, а след това зрителите ги ангажираха в продължителна дискусия.

На събитието бе и заместник кмета по Културата Стефан Стоянов, който подари на Хю Хъдсън енциклопедия на Пловдив на английски, за да обогати знанията си за един от най-древните градове на Европа. Кметът сподели и вълнението си от това носител на наградата Оскар да е гост на едно от значимите кино събития през последните 10 години в Пловдив.

 

 

Повече любопитни факти за големия режисьор Хю Хъдсън може да прочетете в сайта Под тепето!

 

Програмата за 20 март

След гостуването на Хъдсън тепърва предстоят най-добрите филми измежду селекцията на кинофестивала в Пловдив.

 

Днес от 18:30 часа можете да гледате истинска плеяда от звезди във френско-немската продукция – А защо да не живеем заедно. Последната комедия на Стефан Роблен стартира като проект от София Мийтингс през 2008 и събира цяло съзвездие – Джейн Фонда, Джералдин Чаплин, Пиер Ришар, Клод Риш и Ги Бедо.

 

Историята разказва за петима дългогодишни приятели с различни проблеми, които решават да заживеят заедно, за да не обръщат прекалено голямо внимание на остаряването си. Филмът ще ви очарова по много и различни начини.

 

Късната прожекция от 20:45 часа ще зарадва почитателите на скандинавското кино. Комедията Хепи, Хепи е дебютен филм за режисьорката Ане Севитски, но вече има множество награди и номинации.

 

Ще се запознаете с Кая – вечна оптимистка, която поставя семейството на първо място, въпреки проблемите с мъжа си. Когато обаче в съседство идва да живее „идеалната двойка”, Кая не може повече да се преструва, че всичко е наред. Това е една амбициозна история, която ще ви накара да се усмихнете и да се позабавлявате.

mediacafe.bg

 

За автора