Скритите таланти на известните личности

Може би не всички от вас знаят, но много известни личности, които свързваме главно с едно определено поприще, всъщност притежават и други дарби или умения от тези, с които са станали звезди. Така например Натали Портман е завършила Психология в Харвард, Род Стюарт е бил футболист, Антъни Хопкинс композитор, а Кристофър Уокън укротител на лъвове.

Но днес ще ви разкажем за някои други звезди от шоубизнеса, за чиито таланти не всеки подозира.

Анджелина Джоли е самолетен пилот

Любимката на Холивуд започва да се интересува от самолети покрай сина си Мадокс. За да не изостава от неговите предпочитания, започва да ходи на курсове, а през 2004 година става лицензиран пилот. Малко след това си купува и личен самолет, модел Cirrus SR22. Това умение прехвърля и във филмите си, където пилотира сама. Когато синът ѝ навърши 16 през 2017-та, последва примера на майка си и също тръгна на пилотски курсове.

Мерилин Менсън рисува

Освен страхотен текстописец и певец, Мерилин Менсън е доста добър, макар и странен художник. Тази му страст си проличава в сценичния грим, с който е популярен. Брайън Уорнър, както е истинското му име, рисува в стил, който абсолютно отговаря на визията му за света, а и за самия себе си. Неговите картини са изпълнени с мрак, насилие и цинизъм, отправен в няколко посоки – към приетите от обществото стереотипи и към собствените ни страхове. В творбите му преобладават тъмните цветове и изкривените човешки или животински образи. Рисува както автопортрети, така и портрети на други представители на изкуството или на личности, свързани с християнската религия.

Джони Деп свири на китара

Първоначално един от любимите ни актьори – Джони Деп, пристига в Калифорния, изпълнен от мечтата да стане професионален музикант. Първата му китара е подарък от майка му. Тогава той е на 12 години, а инструментът струва 25 долара. В следващите години не го интересува нищо друго, освен да усъвършенства уменията си. Макар че съдбата му го обвързва с киното, Джони не оставя страстта си. Той често става част от музикалния екип на Мерилин Менсън, а през 2015 година създава групата Hollywood Vampires, заедно с Джо Пери и Алис Купър. Групата изпълнява песни на рок звезди от 70-те, които са починали от предозиране.

Джина Дейвис стреля с лък

Актрисата Джина Дейвис освен много талантлива пред екрана е изключително добър стрелец с лък. Тя е толкова добра, че за Олимпиадата през 2000 година влиза в полуфинала на квалификациите за американския отбор. Класира се на 24 място. Джина открива, че стрелбата я привлича чак на 41-годишна възраст, когато ѝ се наложило да стреля с пистолет във филма „Дълга целувка за лека нощ”. Лъкът я впечатлявал повече от револверите, затова се насочила към него, като тренирала упорито цели две години преди квалификацията за Олимпийските игри.

Даниел Радклиф пее рап

Колкото и странно да звучи, Даниел Радклиф, който изигра най-почитания детски персонаж – Хари Потър, може да рапира и то доста бързо. Това не е талант, който Даниел показва на всеослушание, но го демонстрира при гостуването си във Вечерното шоу на комика Джими Фалън. В предаването Радклиф импровизира с всяка една буква от английската азбука в тон, в рима, в доста впечатляващ флоу. За добро или лошо, той няма намерение да се занимава професионално с музика.

Нийл Патрик Харис е илюзионист

Подобно на персонажа си Барни от сериала „Как се запознах с майка ви“, Нийл се занимава с фокуси и в реалния живот. Влюбва се в магията още като дете и започва да учи различни трикове. С времето напредва толкова много, че става част от борда на директорите на един от най-престижните клубове за илюзия в Америка – Замъкът на магията в Холивуд. Харис е пригодил и специална стая в дома си, в която да тренира фокусите си.

Хеди Ламар е изобретател

Хеди Ламар не е от най-популярните актриси, макар безспорните ѝ актьорски качества. Интересното обаче е, че е съавтор на патент за техника за разширяване на спектъра и метод със скок на честотата. Идеята била технологията да се използва в торпедата по време на Втората световна война. Днес се използва практически в GPS системите и мрежите за безжичен интернет.

Брайън Мей е астрофизик

Брайън Мей – китаристът на Queen, също така е астрофизик. Създателят на легендарната група всъщност завършва Физика в Лондонския университет, а любовта му към небесните тела не потъва в черна дупка. Той има докторантура, а през 2006 година става съавтор на книгата „Бум! пълна история на Вселената“, заедно с учените Патрик Мур и Крис Линтоф.

Кейт Бекинсейл пише литература

Освен изключително красива и талантлива, Кейт Бекинсейл има и талант на писател. През тийнейджърския си период пъти печели конкурса за млади писатели на W. H. Smith два пъти. Първият път за три разказа, а вторият за три стихотворения. Започва дори да учи Руска и Френска литература в Оксфорд, но прекъсва, за да се съсредоточи върху актьорската си кариера. Неведнъж е признавала в интервюта, че литературата е нейния живот, а домът ѝ е пълен с книги.

Яна Маринова е професионален спортист

Завършваме с красивата българка Яна Маринова, която е бивш състезател по лека атлетика. В началните си години тренира художествена гимнастика при Нешка Робева, а после завършва спортното училище “Славия”. Точно заради любовта си към спорта и желязната дисциплина, кариерата ѝ в киното започва не като актриса, а като каскадьор.

Снимки: Интернет

Вашият коментар