Тежък рок разлюлява Каварна

biletite-za-kavarna-rock-2012-
Между 13 и 15 юли северният морски град Каварна отново ще се превърне в сцена на цяла плеяда известни имена от света на тежката музика. Както се досещате става дума за престоящия фестивал Kavarna Rock 2012, чиято програма тази година година насочва погледа си към класиката в жанровете.

Някак очаквано и надявам се не фатално на 13 юли – петък, фестивалът всъщност ще стартира с БТР. Освен тях на сцената на 13 юли ще излезе и една от най-интересните нови банди у нас – Команда 5. Групата е страничен проект на китариста, композитора и текстописеца на БТР Кирил Божков. Той ведно с басиста Орлин Маринов, Георги Милев (барабани), Илиян Илиев (китара) и вокалистката Яна Галинова ще свирят авторски парчета от предстоящия си дебютен албум, който е класическа хард рок тава.
DIO Disciples ще бъдат едни от хедлайнерите в първия ден на Kavarna Rock. Това е група, сформирана в чест на творчеството на един от най-великите вокали в рок музиката – Рони Джеймс Дио.

 

Другият основен участник в първата вече едва ли има нужда от представяне. Става дума за Глен Хюз – една легенда на съвременния рок – басист, вокалист и композитор. Хюз е работил с имена като Deep Purple, Gary Moore, Black Sabbath и др. Третият хедлайнер в откриващата вечер на фестивала ще бъде Майкъл Шенкер – име, което също не се нуждае от представяне – основател на легендите Scorpions.

 

Втората вечер на фестивала – 14 юли ще даде поле за изява на глем метълите от Калифорния Stryper. Изява предстои и от страна на ветераните на американския хеви метъл Dokken, както и на звездната хард рок формация Big Noize със специалното участие на Себастиан Бах (Skid Row).

 

Третата вечер на Kavarna Rock 2012 е посветена на екстремния звук. И не само! Публиката ще бъде разцепена от зрелищни спектакли, тежки рифове, мощни вокали и безкомпромисен ритъм.
В неделя на сцената ще излезе движещата сила в съвременния пауър метъл Kamelot, смазващо мощната метъл симфония на италианците Rhapsody of Fire и кървавото пиршество в шокиращия спектакъл на Lizzy Borden.
И както се казва –това не е всичко. На сцената на Kavarna Rock 2012 в трите дни ще се изявят и култови български групи, като AXAT, БТР, D2 & Di4o и Ренегат. Всички те ще представят сетове от изцяло авторска музика.

mediacafe.bg
– Димо Димчев

За автора