Васил Петров с премиера на „Symphony way” в Летния театър

Лятното турне на Васил Петров и Врачанската филхармония, озаглавено „Symphony way”, стартира с концерт тази вечер на сцената на Летния театър в Пловдив. 

Васил Петров ще представи класически песни от различни жанрове, откъси от мюзикъли и световни хитове с мащабния симфоничен звук на Врачанската филхармония. В програмата са хитовете на Бийтълс, Стинг, Франк Синатра, музиката на Гершуин, Чарли Чаплин, Антонио Карлос Жобим, Кол Портър и други автори.

„Ще представя доста обновена симфонична програма. Имам предвид част от песните от моя репертоар, аранжирани за симфоничен оркестър плюс нови неща в реперотара ми, включващи заглавия като Michelle, Yesterday, Something на Бийтълс, Fragile на Стинг, Smile на Чарли Чаплин и други изненади.“, споделя Васил Петров.

На сцената заедно с него ще са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Специален гост на концерта ще е талантливата носителка на редица престижни награди, виртуозната цигуларка Зорница Иларионова.

Билети за събитието се продават на касите на ГДК „Борис Христов”, както и в мрежата на Eventim.

Концертът ще се проведе при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход на Министерството на здравеопазването.

Вашият коментар