Viperfish – Ето как се пробива на българска сцена

 

Младата банда Viperfish изнесе страхотно шоу на 3 април в столичния клуб „Строежа“. Със стегнат сет, състоящ се предимно от авторски парчета тримата музиканти – Адриан, Матей и Димо показаха защо са сочени за едни от най-забележителните млади музиканти в България. Едно от нещата, които отличават Viperfish от повечето български банди е фактът, че кавърите не са преобладаващи в репертоара им. За целия сет в „Строежа се чу един – единствен кавър – „Futile” на Porcupine Tree.

През останалото време музикантите умело преплитаха авторски песни от периода, в който се наричаха Evolution и настоящия. Пълната зала полудя на песни като “Vector Dissolver”, “Stain”, “Invisible” и ”Me vs. Me”, а финалът беше повече от впечатляващ с изцеждащата всички останали сили „Explosive”.
Не бе пропусната и новата песен на бандата – “Right Where I Belong”, която може да бъде свалена от официалния сайт. Ако членовете на групата изглеждаха по-възрастни отколкото всъщност са, човек никога не би предположил, че това е млада, все още прохождаща група. Перфектното сценично поведение, прекрасното боравене с инструментите и публиката, която припяваше на по-голямата част от песните, говори за нещо много повече от просто потенциал.
Концертът в Строежа беше първият от поредица концерти през месец април. Предстои изява пред култовата сцена на клуб „Петното на Роршах“ в Пловдив на 7 Април. След което следва нов концерт в София на 14 април, този път в Swingin’ Hall. Финалът на Viperfish е в клуб „Дупката“ в Казанлък.

 

{youtube}kSeL25v6Ghg{/youtube}

 

mediacafe.bg Антоний Ласкин

За автора