144 двуметрови мечки призовават България и света към толерантност

От 3 до 19 април в София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново и други градове на страната ни ще се проведе „Седмиците на Германия”. Изложби, семинари, форуми, срещи с писатели и специалисти в различни области – за всеки има по нещо. Началото бе дадено от изложбата United Buddy Bears на 03.04 в столицата ни. Под мотото „Да се опознаем по-добре,  за да се разбираме по-добре, да си имаме повече доверие и да живеем по-добре заедно“ пъстро оцветени двуметрови мечки призовават към повече толерантност. Всяка една мечка представя по една от 144-те страни-членки на ООН. Мечката на България в изложбата е изрисувана от родната художничка и лауреатка на Германската служба за академичен обмен Клио Кардим
Броят им не е случаен – те представляват също толкова държави, признати от ООН. Ученици и студенти, които имат желание да продължат образованието си в Германия, могат да се запишат на семинар за кандидатстване, който ще се проведе на 4 и 5 април в столичната библиотека.
Минавайки по „Моста на влюбените” до НДК , ще можете да се насладите на фотоизложбата „Емоционални тегнологии” от 7  до 15 април. Горещо ви препоръчвам да си набавите програма, да оставите лошото настроение вкъщи и да станете активна част от културния живот.
„Седмиците на Германия в България” се провеждат под патронажа на управляващия кмет на Берлин Клаус Воверайт и кмета на София Йорданка Фандъкова.

mediacafe.bg
– Анита Апостолова

За автора