За децата в Нощта на Музеите и Галериите

В рамките на „Нощта на музеите и галериите”, на 25 септември, Ателие – галерия “S-Hombre” ( на ул. ”Стръмна” № 8 – на гърба на Етнографския музей ) организира цялостна програма на младите таланти – ученици от курса по рисуване към Ателие- Галерия „S-HOMBRE”.

Тя ще започне в 11:00 ч. с изложба на картини на ученици, посещаващи  курса по рисуване на галерията. От 15:30 до 19:00 ч. е предвидена Програма за деца: рисуване на свободна тема. Ще бъдат осигурени материали (цветни моливи и пастели) за всички желаещи да рисуват. Материалите се осигуряват от дарители. Всеки малчуган ще може да си достави незабравимо изживяване, като създаде свое собствено произведение. Любителите на изобразителното изкуство ще имат възможност да разгледат експозицията на картини от поредицата „Символи” на Милен Сиромашки и новите пластики „Градът”, на Цвятко Сиромашки. Всеки създал собствено произведение в програмата за деца в Ателие-Галерия „S-HOMBRE” ще има възможност и да участва и  в томбола с много  предметни награди, осигурени от спонсорите.

Сред дарителите е и най-младият заместник – кметът на община Пловдив Ганчо Колаксъзов, който предоставя на младите пловдивски таланти помощни материали за рисуване – блокчета и бои.

Наградите ще бъдат изтеглени в края на програмата за деца от 19:00 ч.

mеdiacafe.bg

За автора