Започва Третият национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“

За трета поредна година Община Пловдив, Дружество на писателите – Пловдив, Поетическа академия „Добромир Тонев“, обявяват анонимен конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст.

За първи път Фиологическия факултет към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ обява награда от 100 лева и грамота, за поет студент.

Желаещите да участват трябва да изпратят творбите си най-късно до 1 октомври 2013 г. включително, на адрес: Пловдив 4000, пл. „Стефан Стамболов“ № 1. Валидна е датата на пощенското клеймо върху плика.

Творбите трябва да бъдат поставени в голям пощенски плик, който да съдържа съответно:

• стихотворенията, отпечатани в три екземпляра;

• по-малък ненадписан запечатан плик с личните данни на съответния участник: трите имена, дата на раждане, имейл и/или телефон за връзка, кратка биография, както и заглавията на стихотворенията, с които участва. Ако някои от творбите са неозаглавени, вместо заглавието се вписва първият ред на произведението.

Кандидатства се само със стихотворения, които не са публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на конкурса и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси. Представените творби, както и данните от малкото пликче, задължително трябва да бъдат написани на компютър или поне на пишеща машина.

Кандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат допуснати до участие.

Награждаването ще се състои на датата на рождението на Добромир Тонев – 15 октомври, от 18:30 ч., на официална церемония в книжарница „Хермес Централ“, Пловдив, ул. „Княз Александър I“ 43 (срещу фонтана).

Наградите са 400, 250 и 150 лева съответно за първо второ и трето място. Предвидени са и три специални награди за творба, посветена на Д. Тонев: Парична награда от 150 лв., осигурена от Радио Пловдив; Екскурзия до Гърция от Туристическа агенция „Ана Травел“;  Вечеря за двама в ресторанта на хотел „Одеон“ – Пловдив.

 

За автора

Вашият коментар