Ангел Стойчев представя „Душа на пилигрим в „Мексиканско изкуство“

Младият поет Ангел Стойчев ще представи новата си книга „Душа на пилигрим“ на 2 октомври от 18.00 часа в Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ на Градската галерия (ул. „Артин Гидиков“ №11). За 25-годишния автор това е трета стихосбирка. Дебютът му е през 2018 г. със „Сънища“, последвана през 2019 от „Цветове на самоличността“.

Новата му лирическа книга е илюстрирана от друг  млад творец – Антоан Стойков. Литературната вечер ще даде началото и на изложба с оригиналните илюстрации, създадени от пловдивския график. Тя ще продължи до 13 октомври. 

Ангел Стойчев е роден на 17.02.1995 г. в Стара Загора. Там завършва гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ с френски език. Има бакалавърска степен по етнология от ПУ „Паисий Хилендарски“. Пише поезия от 13-годишен. Успоредно с поетическия си талант започва да развива и своите музикални качества. Свири на класическа и на бас китара, а с течение на времето неговият интерес към чуждите култури го подтиква да се занимава и с по-екзотични инструменти. Пет години усилено изучаване водят до усвояването на австралийският духов инструмент диджериду.

Понастоящем Ангел работи в Градска художествена галерия – Пловдив.

Антоан Стойков е роден на 25.07.1990 г. в Пловдив.

Завършва НХГ „Цанков Лавренов“ със специалност графика (2010 г.)

Магистър е в специалност графика в Национална художествена академия – София (2016 г.)

Работи в областта на графиката и илюстрацията. От 2009 г. се занимава професионално и с татуиране.

За автора

Вашият коментар