„Часът на Армагедон“ с Ан Хатауей и Антъни Хопкинс на София филм фест в Пловдив

Филми с награди „Златен глобус“ и от фестивала „Сънданс“ също стават част от 18-ото издание на фестивала в Пловдив

Селекция филми, награждавани на престижни световни фестивали, както и нови заглавия с любими на българската публика режисьори и актьори идват за поредното 18-о издание на София филм фест в Пловдив. Фестивалът ще се проведе от 17 март до 2 април на обичайното място LUCKY Дом на киното.

Един от акцентите е най-новата продукция на един от любимците на пловдивчани Фатих Акин – „Рейнско злато“. Този път немският режисьор се фокусира върху истинската история на рапъра Хатар по мотиви от неговата автобиографична книга „Всичко или нищо“. Той се издига от гетото до върховете на класациите – оцелял в иракски затвор и емигрирал в Германия той се забърква в престъпния свят, но успява да се измъкне, благодарение на музиката. Прожекцията е 31 март от 18:30 часа.

Световните легенди на киното Антъни Хопкинс и Ан Хатауей си партнират в „Часът на Армагедон“ – филм, номиниран за „Златна палма“ в Кан. Филмът проследява историята на шестокласника Пол, който си мечтае да стане художник. Той се сприятелява с Джони, който има проблеми с учителката си расистка. Прожекцията е на 1 април от 19 часа.

Два филма с престижни награди също са част от София филм фест в Пловдив. „Нашият дом“ получи голямата награда на арт-фестивала „Сънданс“. Историята ни отвежда в планините на Боливия, където двойка от племето кечуа се грижи за стадо лами. Промените в климата обаче им създават проблеми, а техният внук се опитва да ги убеди да се преместят в града. Прожекцията е на 23 март от 20:45 часа.

Един от най-награждаваните филми на годината също идва в Пловдив – носителят на „Златен глобус“, най-добър филм в Сан Себастиан, награда ФИПРЕССИ от Венеция и с номинация за „Оскар“ за чуждоезичен филм „Аржентина, 1985“. Драматани вкарва в съдебната зала за двама прокурори, които разследват кървавата диктатура във времето на крехката възстановена демокрация. Под постоянна заплаха за тях и семействата им, те се надпреварват с времето, за да въздадат спаведливост за жертвите на военната хунта. Прожекцията е на 24 март от 18:30 часа.

„София филм фест в Пловдив“ е част от Културния календар и се провежда с подкрепата на Община Пловдив. Фестивалът ще се проведе между 17 март и 2 април. Билетите са на цена от 9 лева и 8 лева намалени за учащи и студенти. Карта за 6 прожекции е 48 лева. Пълната програма и билетите очаквайте от петък на kinolucky.com и на касите на LUCKY Дом на киното.

За автора

Вашият коментар