Дружество на пловдивските художници кани на традиционната си изложба „Цветове“

Тази година в нея се включват 80 творци, които ще покажат 120 творби

Изтощени от тежки пандемични, политически и военни кризи, връхлетели в живота ни, неистово душата си пожелава мир, хармония и благоденствие. Дружество на пловдивските художници отново като живителна сила ще внесе с творбите си пролет, надежда и радост от предстоящото Христово възкресение – величаво и спасително. В изложбената зала „2019“ освободете стреса и помилвайте угнетените си души с красота, съвършенство, цветове и послания“.

С този апел председателят на Дружество на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева кани любителите на изобразителното изкуство на изложбата „Цветове“. По традиция в началото на пролетта и навечерието на големите християнски празници Цветница и Великден, ДПХ организира своята обща изложба „Цветове“, като тази година със свои творби, 120 на брой – живопис, скулптура, форми и графика, ще се представят 80 творци – както утвърдени имена, така и млади автори.

Откриването е на 5 април, вторник, от 17 до 19 часа в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32 .

Пъстрата предвеликденска изложба, в която се представят членовете на най-старото дружество на художници в България, очаква почитателите на изобразителното изкуство да зарадват сетивата и душите си с цветове и духовни послания в тези тревожни времена.

Изложбата е с вход свободен и може да бъде разгледана до 8 май.

Вашият коментар