Филм с Майкъл Кейн, политическа комедия и много музика в следващите дни на Киномания в Пловдив

Два филма с много музика, едно заглавие с неповторимия Майкъл Кейн и една френска комедия за предизборна кампания ни очакват в следващите два дни на фестивала Киномания в Пловдив.

22 ноември започва с „Великият беглец“ от 18:30. В този филм на Оливър Паркър Майкъл Кейн играе осемдесетгодишен ветеран от войната, който живее в старчески дом. Той успява да организира бягство, за да се включи в честване на 70-годишнина от Десанта в Нормандия. Освен с носталгията по отминали поколения, филмът е свързан и с голямата любов между главния герой и неговата съпруга от 60 години Айрин.

Късната прожекция в сряда ни среща с Карлос Сантана в едноименното документално заглавие. Документалният филм на Руди Валдес използва нови интервюта със Сантана и семейството му, заедно с непоказвани досега архивни кадри, и създава интимен, вълнуващ портрет на човека, чието звучене омагьосва феновете. „Карлос Сантана“ може да гледаме от 20:30 часа.

Програмата в четвъртък продължава отново с музикално заглавие. Драматичната анимация „Застреляха пианиста“ ни потапя в историята на търсенето на изчезнал бразилски пианист. По следите му тръгва нюйоркски журналист, който открива трагичната история на талантливия музикант в един филм, изпълнен с много „боса нова“ и любов към южноамериканската култура. Филмът, в който участие има Джеф Голдблум, можем да гледаме в четвъртък, 23 ноември, от 18:30 часа.

Късната прожекция в четвъртък ни праща във Франция по време на предизборна кампания. Нов кандидат, наследник на влиятелна френска кампания, е затънал в куп истории, които не иска да излизат наяве, но амбициозна журналистка, изиграна от Сесил дьо Франс, активно се рови в миналото му. „Втори тур“ на Албер Дюпонтел можем да гледаме в четвъртък вечер от 20:30 часа.

Цялата програма на Киномания в Пловдив може да видите на kinolucky.com. Билетите ще са в продажба с цена от 10 лева и 8 лева намален за учащи и пенсионери на касата на LUCKY Дом на киното, както и онлайн. Оперните спектакли са на цена 9 лева, с намален билет от 7 лева. Киномания в Пловдив 2023 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023.

За автора

Вашият коментар