Гледаме „Честит рожден ден, Цветана“ на Античния през май

Спектакълът ще се състои на сцената на Античния театър в Пловдив на 27 май от 20:30 часа.

Спектакълът „Честит рожден ден, Цветана“ е създаден специално за осемдесетгодишния юбилей на изключителната актриса Цветана Манева.Това е уникално театрално-музикално преживяване, което ще събере на една сцена различни актьори, които ще играят в чест на една от най-големите актриси на България. Един изумително смешен и покъртително откровен спектакъл за рождените дни, щастието, вълнението, копнежите и всичко, което никога не посмяваме да изричаме, но страшно много ни вълнува. Всичко това ще се случва в мащабна мултимедийна среда от уникални фотографии и видеа, както и театрална, и филмова музика изпълнена на живо. Ще се насладите на текстове и спомени изпълнени от любими колеги на Цветана Манева, с които тя играе заедно в спектакъла.

„За любовта…“, който през последната година се превърна в културен феномен. Това са изключително талантливи артисти, които респектират, вдъхновяват и вълнуват, с огромния си талант. Освен тях в представлението, с виртуалните си поздрави ще се включат и много други звезди и близки на актрисата. И както на всеки рожден ден ще има и много изненади, които ще бъдат нашите тайни подаръци за Цветана Манева и зрителите на спектакъла. Създателите на „Честит рожден ден, Цветана“ са творците, с които Цветана Манева работи ексклузивно през последните години.

Това са: драматургът Яна Борисова, режисьорът Димитър Коцев – Шошо и продуцентът Катя Костова. Това са авторите на едни от най-успешните и награждавани сценични произведения, сред които: „ На живо“ (Аскеер 2022), „ Място, наречено Другаде“ (Икар 2023, Аскеер2023), „С гръб към залеза“, „ за любовта…“, „ Нощните Рицари“ и др.
„Благодарение на „Честит рожден ден, Цветана“ всички можем да отворим сетивата си за това огромно емоционално море, което тази актриса представлява. Цветана Манева е голяма страст, голяма тема като автор, която ние винаги ще следвам, а тя винаги ще ни предстои. Цветана е символ на таланта, на вдъхновението, на дишането и на радостта. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Няма друг начин, по който да ѝ засвидетелстваме всичко, което изпитваме към нея, освен сцената.“

С участието на:

Александра Сърчадживеа, Стефан Вълдобрев, Александър Сано, Петър Антонов, Снежина Петрова, Лилия Маравиля, Дарин Ангелов, Петър Дочев, Боряна Братоева, Силвия Петкова, Христо Петков, Тодор Дърлянов и др.

Музика в изпълнение на живо : маестро Милен Кукошаров

Билети може да закупите от:
-Билетна каса „МаскАрт“ в Дом на културата „Борис Христов“

  • Мрежата на Ивентим – https://www.eventim.bg/bg/bileti/za-lyubovta-chestit-rozhden-den-cvetana-plovdiv-ancient-theatre-632888/event.html
  • Онлайн в мрежата на Грабо – https://grabo.bg/za-tzvetana-maneva-06f6h

Телефон за информация : 0898984338 / 0895619181

За автора

Вашият коментар