Гледаме „Хубавата Елена“ на Летния театър

Пловдивската публика ще се наслади на таланта на символа на българското оперетно изкуство Александър Мутафчийски, който днес ще е Менелай  в „Хубавата Елена“. На сцената на Летен театър „Бунарджика“ от 21.00 часа, харизматичният певец и актьор ще забавлява с комичното си превъплъщение в образа на съпруга на „хубавата“ Елена, която предизвиква Троянската война.

Прелестната Илина Михайлова ще изгрее на сцената в ролята на „хубавата“ Елена. От години Илина и семейството ѝ живеят  и работят в Испания, но тя винаги намира време да се върне в родината си и да се срещне с българската публика. Името на Илина Михайлова нашумя, след като Хосе Карерас я кани да участва в бенефисните му концерти в София и Атина през 2019 г.. Илина и Маестро Карерас ще се срещнат на сцената и тази година – на 25 септември в Глазгоу.

Александър Мутафчийски и Илина Михайлова не веднъж са си партнирали като съпруг и съпруга в „Хубавата Елена“. Силният им артистизъм струи във всеки детайл от изпълнението им и носи на публиката несравними емоции и много забавление.

Пламен Райков ще влезе в ролята на прелъстителя Парис, а в силата на предсказанията ще ни убеди Велин Михайлов в образа на жреца Калхас.

„Хубавата Елена“ ще дирижира родения в Пловдив Кръстин Настев. Маестро Настев започва музикалния си път в Хора на пловдивските момчета, учи в музикалното училище в родния си град и завършва с отличие и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. Кръстин Настев е лауреат на редица световни и български конкурси и успешна международна кариера, но с удоволствие се завръща в родния си град.

Оперетата „Хубавата Елена“ носи огромна слава на своя създател Жак Офенбах. Композиторът  се вдъхновява от „Илиада“ на Омир, а спектакълът остроумно пародира прийомите на сериозната опера, съдържанието е прозрачно завоалирано с древногръцка фабула и е остра сатира на съвременността.  „Хубавата Елена“ се развива по законите на френската комична опера, която включва в себе си диалога. Освен куплети, присъщи за оперетата, откриваме много разгърнати ансамбли, хорове, арии, големи музикални финали.

Постановката на Държавна опера Варна е на доайена на оперетното изкуство проф. Светозар Донев, хореограф е Анна Донева, сценограф – Иван Токаджиев, автор на костюмите е Ана-Мария Токаджиева.

Билети за „Хубавата Елена“ са налични на касата пред Общината, мрежата на Ивентим и на специално открита каса пред Летен театър Бунарджика в деня на концерта от 18:30 часа.

Вашият коментар