Гореща лятна програма с представленията на МаскАрт

Платформата МаскАрт, представяща театрални и музикални събития в град Пловдив, обяви своята лятна програма за 2022 година!

Ето и събитията за сезона:

7 Юни, 21:00 часа, лятно коно „Орфей“ – „Една седмица, не повече“

Да усложнява пределно прости житейски ситуации е основно свойство на човека. Но когато става дума за любов, никога не се знае как ще завърши всичко. В тази чудовищно смешна пиеса на Клеман Мишел един отегчен мъж иска да се раздели с половинката си, но не намира сили да й каже. За това решава да потърси помощ от приятел. Ако вече сте се сетили, че приятелят ще се влюби в жената, прави сте. Но това е най-малкото, което може да очаквате.

Екипът на „Истински лъжи“ не носи отговорност, ако след представлението излезете тотално зашеметени от невъобразимите ситуации, в които ще изпаднат героите на Йоана Буковска, Димо Алексиев и Емил Марков.
Едно обаче е сигурно: когато един мъж пожелае толкова силно да се раздели с една жена, се случва нещо, което и самият той не е очаквал.

16 Юни, 21:00 часа, Античен театър – „Мариус-50“

Неподражаемият Мариус Куркински ще представи сборен моноспектакъл по всички свои досегашни великолепни представления.Продукция от всички 11 солови акции в кариерата на Мариус до момента – от „Дон Жуан“, „Песен на песните“ и „Дамата с кученцето“ през „Ти-ри-рам“, „Сътресение“ и „Черното пиле“ – „Сборен моноспектакъл“ по случай 50 г. юбилей на Мариус Куркински.

„Тази идея за сборен моноспектакъл отдавна я имам като план. Аз съм започнал да играя моноспектакли от 1993 г. и чисто професионално исках да проверя как ще звучат причините за които съм ги правил. Защото причина трябва да имаш за да излезеш за едно представление и то конкретна. Интересно ми е да събера причините една до друга и да видя какво същество ще създадат. Няма да се щадя, ще покажа какви дивотии съм извършвал през годините защото те не са малко …“

Сподели Мариус.

21 Юни, 21:00 часа, лятно кино „Орфей“ – На живо Александра Сърчаджиева

„На живо” е моноспектакъл на Александра Сърчаджиева по текст на Яна Борисова и с режисьор Димитър Коцев-Шошо.


Биографичната пиеса, която разказва за най-трудните и най-хубави мигове в живота на актрисата, ще разкрие несподелени досега моменти, които ще изненадат дори и близките й.

„Искам да покажа себе си. хората ме познават от сцената или като водеща, но сега ще направя дисекция на себе си“

Разкрива актрисата.

30 Юни, 21:00 часа, лятно кино „Орфей“ – „Направихте ме на луд“

С участието на: Руслан Майнов, Ненчо Илчев, Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов, Павел Иванов, Рада Кайрякова, Тихомир Благоев
Хумор, музика, песни ….


В „Ко’Мик театрална терапия“ ще видите миниатюри от „Сляпата любов“, „Той пропя“, „Половин жена“, „Тя пропя“, „Фокусите на фокусника“, „Тя му дойде“, „Война и мир“, „Стар струг за млада гайка“.


Този спектакъл би могъл да се казва: „Който оцелее нека разкаже“, също така „Те толкова си могат“, както и „Играещи в просото“, а защо не „Те не могат да ни спрат“, а също така „И повече и пак, смях под похлупак“, и „50 нюанса на открито“.

16 Юли, 21:00 часа, летен театър – Ексклузивна актьорска вечер

Звезден актьорски състав, 12 именити личности и много изненади очакват пловдивската публика.
Това ще е неповторима и незабравима звездна актьорска вечер!


Участие ще вземат едни от най-актуалните и обичани български артисти – Аня Пенчева, Иво Аръков, Руслан Мъйнов, Мария Сапунджиева, Мариус Куркински, Ненчо Илчев, Албена Михова, Кирил Ефремов, Евгени Будинов и още специални гост-звезди – изненада!

9 Август, 21:00 часа, лятно кино „Орфей“ – „Мръсното копеле“

Липса на емпатия, повърхностен чар и високо самочувствие са само част от чертите, които могат да формират, както един сериен убиец, така и най-успешния мениджър. 

За това не е изненада, че идеите на шведски психолог, използвани от испанския драматург Жорди Галсеран, получават толкова добронамерен прием сред зрителите. 

В една от последните си постановки, режисьорът Пламен Панев направи своята версия на текста му и покани Николай Урумов, Асен Блатечки, Светлана и Христо Бонин да станат част от екипа на комедията, която е чудновата смесица между психотрилър, криминале, интелектуален ребус и риалити шоу. 

Ярката комедия „Мръсното копеле“ е спектакъл, фокусиращ се върху бруталните взаимоотношения между големия бизнес и малкия човек, готов да жертва морала заради кариерата и доброто заплащане. 

Спектакъл, изпълнен с много интрига, много изненадващи обрати,много смях, забавление и различни типажи. А зрителите имат възможността да участват с предположенията си как ще завърши той – кой е подставеното лице? 

21 Август, 20:30 часа, Античен театър – Грамофонът концерт-спектакъл на Виктор Калев

„Грамофонът“ е едно пътешествие през годините, заредено с носталгия, хумор и любов, в което зрителят ще стане съпричастен към една сбъдната мечта.

Спектакълът е изграден върху лични истории на актьора и популярни песни на български изпълнители.
Един грамофон, един актьор, един свят!
Или …… как се сбъдват мечтите?

28 Август, 20:00 часа, Античен театър – Концерт на Ричард Маркс

Един от най-впечатляващите гласове на сцената на поп и рок музиката Ричaрд Маркс ще изнесе концерт в гр. Пловдив през 2022г. Заповядайте да се насладите на невероятното акустично преживяване с известния певец на 28 Август с начало 20 часа на сцента на Античен театър Пловдив.

Билети могат да бъдат закупени на билетна каса Маскарт, в Дом на културата „Борис Христов“ и на телефон 0894 611 188.

Вашият коментар