12 хиляди пловдивчани гледаха постановките на „Сцена на кръстопът“

"Сцена на кръстопът" спусна завеси със спектакъла на Александър Морфов "Животът е прекрасен" в неделя вечер. Повече от 12 хиляди зрители се наредаиха на опашка, за да станат част от това двуседмичното приключение, организирано за пловдивчани от екипа на проф. Стефан Данаилов.  
Без фойерверки и с преклонение към таланта на актьорите от Народния театър феновете на фестивала изпратиха 16-тата "Сцена" с бурни аплодисменти и голяма доза усмивки. След няколко биса пред публиката излезе и режисьорът Александър Морфов. Аплодираха ги не само верните почитатели на фестивала, но и меценатите, направили театралното чудо възможно.
Наред с главния спонсор инж. Димитър Георгиев, собственик на "Роза импекс", театърът направи прекрасен и живота на инж. Йордан Николов ("Ондулин"), инж. Никола Добрев (КЦМ 2000 груп), представители на "Атаро клима" и "Мастер Стиайл Профайлс" АД. До тях бе и заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, който не скри пристрастията си към Есенния театрален фестивал. Програмата на 16-тата "Сцена на кръстопът" показа най-доброто от националния театрален афиш с цели 23 представления, имаше и гости от чужбина – трупата на Киевския академичен театър за драма и комедия.
"Сцената" тази година поднесе няколко приятни изненади на публиката. На първо място бяха двете премиери на Пловдивския драматичен театър, които дадоха старт на форума както на Голяма сцена ("Крал Лир"), така и на Камерна ("Бурунданга").
asen_blatechki
Бургаският драматичен театър също зарадва Пловдив с премиера – "За Господ – забранено!" с режисьор Асен Блатечки. Това бе едно прекрасно представление на младия режисьор, който направо смая претенцьозната публика в камерната зала. Това бе от онези редки постановки, които те кара да се превъплатиш в ролята на актьорите и да се поклащаш с тях сякаш и ти си на сцената. Невероятно!
С нова концепция и много интересни провокации откритата сцена пред театъра, заменила арката, намери своите приятели и сред най-малките, и сред техните родители.
За радост на минувачите там танцуваха момичетата на Нешка Робева, виртуозите от ансамбъл "Тракия". Конферансие оповестяваше програмата за деня и се грижеше около сцената да няма скука.   Съпътстващата програма срещна пловдивчани с костюмите на Татяна Димова, събрани във фотографска изложба, с поетите Дана Белева и Васил Балев. "София поетики" не изневери на форума и гостува и тази година. Електронното издание за поезия, драматургия и проза Факел.бг. също се представи пред публиката.
600 артисти и технически екипи разчитаха на фестивалния екип – от охраната до мениджърския екип. Всички заедно създадоха атмосферата на есенната фиеста "Сцена на кръстопът". Каним ви и догодина – 17-тата "Сцена" ще направи още една крачка към пълнолетието си. Тя ще се случи само с вас – зрителите, със спонсорите, с медиите, които показаха любовта си към театъра, с участниците, които от години неизменно доказват, че Мелпомена има своите достойни последователи.
zagospod_zabraneno_blatechki

За автора

Вашият коментар