4 заглавия в януарската селекция на киносрещите в Пловдив

Клуб Фарго представя януарската селекция от поредицата "Българско късометражно кино"

Продължават зимните киносрещи в клуб Фарго. Фарго представят най-интересните заглавия от българското късометражно кино през последните години, които по-често може да се гледа на фестивали и рядко получават достъп до по-широка публика.

На 26-ти януари, четвъртък от 19 часа гостите в заведението ще могат да гледат 4 селектирани заглавия от поредицата "Българско късометражно кино". Събитието е с вход свободен.

                                                                            Програма:

Демони, реж. Александър Етимов, 5 мин
Млад мъж се опитва да пребори вътрешните си демони, но врагът изглежда мрачносилен. Филмът печели “Златна роза”, а мотивацията на журито е “… умело сливане на изображение и подтекст в единна филмова експресия”. 

 Скок, реж. Петър Вълчанов, Кристина Грозева, 30 мин
Филмът участва на 38-ите европейски филмови награди, след като печели награда за най-добър сценарий на фестивала в Клермон Феран.В сюжета е представен старият ерген Гошо, комуто е поверено жилището на негов приятел. Ролята се изпълнява от Стефан Денолюбов.

 Шопинг, реж. Димитър Коцев-Шошо, 7 мин
Скучен ден в празен магазин. Продавачката се надява на някакви клиенти. Най-сетне влиза клиент. Но дали е клиент, или крадец? Филмът е финалист на конкурса Джеймисън за късометражни филми, печели Специален Диплом на Фестивала на българското кино “Златна Роза”.

 Ecce Homo (Ето човека), реж. Димитър Кутманов, 30 мин
Сюжетът на “Ecce Homo” е концентриран върху тежкия живот на младата Ада – религиозно момиче, което е поело изцяло грижите за болната си майката и за общия им дом.В началото на филма се загатва, че действието му се развива в неназовано село в социалистическа Румъния. 

 

За автора

Вашият коментар