Българският филм „Джулай“ тази вечер на СФФ в Пловдив

КРАСИВАТА ИСТОРИЯ В „ПИЛЕ СЪС СЛИВИ“ И БЪЛГАРСКИЯТ „ДЖУЛАЙ“ ТАЗИ ВЕЧЕР НА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ В ПЛОВДИВ

Красивата история „Пиле със сливи“ от 18:30 часа тази вечер ще ви пренесе тази вечер в Техеран през 1958 г. Насър Али Хан е най-известният цигулар в страната. Когато любимият му инструмент е счупен, той не намира друг подходящ, с който да го замени. Животът без музика му се струва непоносим.

Все повече и повече го връхлитат спомени, които по някакъв начин се преплитат с мисли за бъдещето на децата му. Благодарение на постепенното наместване на парченцата от пъзела на историята, ние научаваме горчивата му тайна и приемаме затрогващото му решение да се откаже от живота в името на музиката и любовта.

july2

От 20:45 часа може да гледате и първото българско присъствие на фестивала в Пловдив. „Джулай“ е филм, който ще ви напомни за собствените ви летни приключения. Приятелките Ана и Джу решават да се отправят на лудо пътешествие, за да си припомнят хубавите летни дни и да посрещнат „Джулай морнинг“ на морския бряг.
 
По пътя към тях се присъединява Лили и купонът започва – стари приятели, вълнуващи нови познанства и безкрайни нощи край лагерния огън. Идилията е разрушена, когато местен полицай ги моли да напуснат плажа, а нахални мутри и незабравени конфликти помрачават почивката им. Черешката на тортата е млада жертва на трафик на хора, която трите жени се опитват да спасят от бандитите…
 

За автора

Вашият коментар