Българският филм „Никой“ и „Последно лице“ тази вечер на Филмовите нощи

Тази вечер „Филмови нощи във Филипополис“ продължават с последния филм на актьора и режисьор Шон Пен – „Последно лиец“ и провокативната българска драма „НИКОЙ“ на Андрей Андонов

От 21:10 зрителите ще могат да гледат „Последно лице“ – с участието на Чарлийз Терон, Хавиер Бардем и Жан Рено.  Филмът разказва историята на директор в агенция за хуманитарна помощ (Терон), която по време на политически бунт в Африка среща доктор Мигел Леон (Бардем). Заедно те се изправят срещу опасността за живота си, като в същото време се опитват да помогнат на повече засегнати от кризата хора. Темата е близка на режисьора Шон Пен, който прекарва голяма част от живота си, помагайки на бедстващи региони по света.

От 23:30 „Филмови нощи във Филипополис“ продължават с независимия български филм„НИКОЙ“, който провокира зрителите с първата лесбийска сцена в родното кино. Филмът разказва историята на Вера (Гергана Плетньова), която наскоро е загубила баща си и се е върнала в неговата къща в Родопите. Тони (Кристиан Милатинов), нейният приятел и Таня (Силвия Петкова), тяхна обща приятелка, я изненадват, пристигайки при нея. Неочаквано се появяват Николай (Стоян Радев) и Лили (Йорданка Ангелова), които се настаняват в съседната вила. Ники е изкупил земята около къщата на Вера и е готов на всичко, за да купи и нейната. Вера се нуждае от подкрепа и съпричастност, но в следващите дни нейният устроен живот започва да се променя със забележителни последствия.

Билети – на касата на кино „Орфей“ от 19:30 часа, както и онлайн на boxoffice.bg.

Вашият коментар