Черната кутия и театър „Хенд“ представиха „Его – Аз в смисъл Ти“

Това е един очарователен разказ за заобикалящия ни свят, съчетаващ живота и смъртта, любовта и омразата, радостта и тъгата… и начинът по който те ни въздействат. Великолепният актьорски състав на театър „Хенд“ успя напълно да погълне публиката в действието на пиесата, дори като игра само с ръце. Сюжет толкова истински, че нямаше нужда дори и от думи.

„Его – Аз в смисъл Ти“ е безмълвен спектакъл, изпълняван само с ръце. Те са изразното средство, чрез тях се предават посланията и емоциите…, а на края, разтърсени от неочаквано силното въздействие, искаме да го видим отново!  И за всеки който не вярва, че това е възможно – нека да отиде и да се обеди сам!

 

Човечеството е в една неспирна надпревара за надмощие и оцеляване на цената и с помощта на всичко – на измамата, лъжата, дори и убийството. Това е светът, в който живеем. Където всеки ни учи какво да правим, как да го правим, в какво да вярваме…, а малцина са тези, които не се подчиняват на общото и търсят своя път… Които се противопоставят на масите и не позволяват да бъдат пометени от вихрушката на неспирната борба между идеалите,  моралите и властта, довеждащи човечеството до самоунищожение.

th

Това е история за неугасващия копнеж за близост и нежност, и дългите дни и нощи, прекарани  в търсене на сродната душа и разбиращите очи. Взаимоотношенията между мъжа и жената и неспирният им интерес и стремеж един към друг. Те съществуват в непрекъснато противопоставяне, но и в неотделима симбиоза. А любовта е сила, която окрилява, но и която лесно се превръща в омраза. Сексът като израз на тази любов, раждаща нов живот, и като плътски, животински нагон.

Непрекъснато търсене на личността, на идентичността и дълбоката същност… на Егото, в този изграден от противоречия свят. Егото като определение и възприятие за самите нас, дефиниращо се от другия – избрания, любимия, човека, виждащ ни такива каквито сме и споделящ нашия път. Ние определяме себе си чрез него, защото той е нашето „Аз“.

„…Аз в смисъл Ти“, защото ти виждаш мен!

Това е история за мен и за теб… за нас!

Снимки: Театър "Хенд"

 

За автора

Вашият коментар