Четири премиерни заглавия тази седмица в Lucky Дом на киното

Очертава се много силна седмица за всички киномани. Домът на киното ще приюти цели 4 нови заглавия, сред които със сигурност ще откриете фаворит.

Безспорно в светлината на прожекторите е новият филм на гениалните братя Коен – “Аве, Цезаре!”, една звездна комедия за Златните години на Холивуд. Във филма участват Джош Бролин, Джордж Клуни, Чанинг Тейтъм, Скарлет Йохансон, Тилда Суинтън, Рейф Файнс, Джона Хил и Франсис Макдормънд. “Аве, Цезаре!” проследява един-единствен ден от работата на филмово студио, изправено пред сериозни проблеми, чието разрешаване не търпи отлагане, и човека, на чиито плещи лежи отговорността да оправи всичко. За “Аве, Цезаре!” се говори още от далечната 2004-та, като по думите на братя Коен, филмът завършва трилогия, очертана от “О, братко къде си?” (2000) и “Непоносима жестокост” (2003).

Седмица преди раздаването на Оскар-ите ще можете да гледате и един от сериозните претенденти за статуетката в цели 6 категории, включително и за най-добър филм. “Спотлайт” с участието на Майкъл Кийтън,Марк Ръфало, и Рейчъл Макадамс разказва удивителната истинска история за отличения с награда Пулицър екип „Спотлайт“ от разследващи журналисти на в-к „Бостън Глоуб“, който през 2002 г. шокира града и света с разкритията си, че католическата църква систематично е прикривала многобройни случай на педофилия, в които са замесени над 70 местни свещеници.

Премиерна за България е и френската комедия “Лоло”. По време на ваканцията си в Южна Франция, неспокойната парижанка Виолет и най-добрата й приятелка Ариан са обсебени от нуждата от любов и секс, докато не спират да се присмиват по темата. Когато Виолет среща непохватния провинциалист Жан-Рене, тя първоначално страни от него. Но на естествения му чар се устоява трудно. „Писнало ми е от нафукани парижани, които ми завъртат главата”, си дава сметка Виолет. И двамата се събират. Но когато Жан-Рене се мести в Париж заради нея, нещата се усложняват.

Четвъртата премиера ще зарадва най-вече малките госпожици. Новата анимация “Барби: Специален отряд” е вторият филм на голям екран от поредицата за куклата и нейните приятелки.

През почивните дни продължават и прожекциите на детският фестивал с вход свободен за деца до 12 години.

 

За автора

Вашият коментар