Днес в парк Лаута в Пловдив пристига Пътуващо лятно кино с БНТ 1

Точно в 21 часа започва прожекцията на детския филм в 2 части – „Резерват за розови пеликани“ и „Легенда за белия глиган“, която е с ВХОД СВОБОДЕН.

В ролите участват  Кръстьо Лафазанов, Теодор Елмазов, Валентин Ганев, Стефан Щерев. Забавната история за деца разказва за 6 пълнички хлапета, изпратени да отслабват в дебелариум, където те  се борят героично с глада. Така неусетно, в приключения и изпитания, хлапетата се научават какво е истинско приятелство и как се става истински малък мъж.

Режисьор на забавната комедия е Ивайло Джамбазов, сценаристи – Ивайло Джамбазов, Ивайло Пенчев, Костадин Костадинов, оператор: Ивайло Пенчев.  Музиката е на Кирил Илиевски и Константин Илиевски.

Инициативата се осъществява със съдействието на администрацията на Район Тракия. Поздрав към присъстващите на прожекцията в Лаута ще отправи заместник- кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков.

 

„Пътуващото лятно кино с БНТ 1” е уникален медиен проект, създаден през 2012 година, с който Българската национална телевизия лично отива при хората там, където лятно кино няма от десетилетия. Оригиналният проект на БНТ е възможност за организиране на емоционално културно събитие и разказвайки историята на летните кина, апелира за тяхното съживяване. Вече седма година Пътуващото кино събира десетки хиляди зрители по площадите и парковете на България, за да им върне забравените емоции на лятното кино под звездите и чувството за общност.

Кампанията включва и специален модул за малките и младите – Пътуващата детска библиотека, за размяна и подарък на детско-юношеска литература. В парк Лаута в Пловдив, Пътуващата детска библиотека започва от 18.30 ч.

Вашият коментар