Два филма закриват Киномания Пловдив

Днес е последният ден от редовната програма на Киномания в Пловдив. Не забравяйте обаче датата 15.12, когато отново в рамките на фестивалната програма ще можете да гледате новият филм на гениалния Гийермо дел Торо – “Формата на водата”.

В последната вечер на 12-тото издание на известния фестивал за кино можете да гледате “Buena Vista Social Club: Adios” от 18:30 часа. Малко са филмите, постигнали такъв моментален културен ефект, както оригиналният Buena Vista Social Club на Вим Вендерс го стори през 1999 г. Този филм показва архивни кадри, както и неизползвани такива във филма на Вендерс, преди да последва вече доста променения ансамбъл по време на тяхното прощално турне. Като припомня произхода на музикантите и отдава почит на вече отишлите си, Buena Vosta Social Club: Adios е едновременно завладяващ портрет на музикалната страст, неугаснала с възрастта, и почит към една от най-великите музикални традиции в света и към страната, в която тя се е родила.

Късната прожекция от 20:45 часа е на френския “В легло с Виктория”. Още първите кадри разкриват доста за криминалната адвокатка Виктория. Най-същественият принос на Жюстин Трие към традицията на романтичните комедии е автентичния женски глас в сърцето на филма. Виктория е в непрестанна борба да намери баланса между работата и личния си живот. Тя има твърде много отговорности и й се налага да прибегне до химически стимули, за да издържи на вихрушката от ангажименти към децата, срещи с клиенти, флиртове за една нощ и сеанси при психиатъра си. 

За автора

Вашият коментар