Две комедии тази вечер на Филмовите нощи

Най-касовата сръбска комедия – „Парад” ще ви разсмее до сълзи от 21:15 часа на лятно кино „Орфей”. Макар че подходжа с хумор, режисьорът отправя истинско предизвикателство към традиционната за Сърбия хомофoбия. Лимун е типичен тъмен балкански субект, бивш военен от конфликтите през 90-те години, който сега има школа по джудо и фирма за охрана.
Като мнозина на неговата възраст, той е хомофоб. Оказва се, че сватбата на бабаита ще се организира от двойка хомосексуални, а в замяна искат Лимун да поеме охраната на гей парада в Белград.
nedosegaemite
Отново касово заглавие, този път френско, ви очаква от 23:30 часа. „Недосегаемите” не изпада от европейските класации цели 12 седмици, а в IMDB е един от малкото чуждоезични филми с оценка 8.5. След инцидент с делтапланер Филип (Франсоа Клузе), богат аристократ, загубил съпругата си, наема като болногледач безработния Дрис (Омар Си).
Чернокож младеж, мюсюлманин, израстнал в предградията и току-що излязъл от затвора, той изглежда възможно най-неподходящият човек за работата. Опознавайки се, двамата редуват Вивалди с музиката на “Earth, Wind & Fire”, „моркова” с „тоягата”, костюмите с анцузите. Техните коренно различни светове се кръстосват, докато мъжете свикват един с друг. Помежду им се заражда лудешко и забавно приятелство, неразбрано от близките на Филип, но толкова силно и неочаквано, че ги прави недосегаеми.
Промяна в програмата на Филмови Нощи във Филипополис се налага поради отлагането на прожекциите на филма” Риболов в пустинята ”, наложена от разпространителите му в България. Той ще бъде пoказан в лятно кино „Орфей” след 23ти юли, а на негово място в рамките на кинопанорамата зрителите ще могат да видят.

За автора

Вашият коментар