Един късометражен филм, който трябва да се гледа

Попаднах на един късометраже филм, озаглавен GAMMA, дело на студио Factory Fifteen. Трбява да ви споделя, че след като го изледах за няколко минути бях  в лек шок. Изключително силно ми въздействаха последните минути. Затова реших да го споделя и с вас.

 
В постапокалиптичното бъдеще, когато земната повърхност е надупчена с радиация, нов градски разработчик предлага да се регенерират градовете обратно в цивилизацията. GAMMA имат за цел да стабилизира атомните грешките от миналото, свързани с повторното заселване на бъдещите поколения. Използвайки своята патентована технология "Nuke-Root", GAMMA възнамеряват да погълнат радиацията и да я извадят от облъчените градове.

Филмът проследява живота на група от изследователи, които са на мисия от морското дъно Аралск на изток до Украйна. Изпълнена с невероятна атмосфера, късометражката бива заснета Байконур, Казахстан и сред изоставения Припят.

Защо трябва да го гледаш? Защото всичко в този кратък филм е зашеметяващо въздействащо и фантастично. Разказът на човек, с напукани устни и специфичен глас сеще остави белег в съзнанието ви.

Колко ще ти струва? – Само 6 минути.
 

GAMMA from Factory Fifteen on Vimeo.

Вашият коментар