Фабрика за кино стартира в Пловдив

„Кино Фабрика – Пътуване във времето” стартира в Тракия

През 2019 година няма по-подходяща дестинация за това от Пловдив. Проектът „Кино Фабрика – Пътуване във времето” ще представи съвременни вдъхновяващи филми от цял свят, творби на игралното и документално кино в максимално широк спектър от истории, които ни правят съпричастни към проблемите на днешния ден и отварят нашите хоризонти, умове и сърца! 

Проектът „Кино Фабрика – Пътуване във времето” съчетава информация, образование и развлечение, като чрез филмите дава възможност на родната и чуждестранна публика да придобие цялостна представа за характерните според времето и мястото проблеми, ценности и промени в начина ни на живот и култура.

В програмата през март и април 2019 са включени филми за природата, за миналото, настоящето и бъдещето ни – политиките на нашия живот, филми за ежедневието ни – мода, храна и всичко, което ни вдъхновява. 

„Кино Фабрика – Пътуване във времето“ разчита на европейското кино, както и на специалния фокус, който Европейският парламент поставя всяка година чрез филмовата Награда „ЛУКС“ върху творбите, посветени на проблемите и душевността на европейците, техния живот, убеждения и съмнения, тяхното търсене на идентичност.  

В синхрон с креативното документално кино програмата на фестивала ще стартира с носителя на ОСКАР за най-добър документален филм „САМ НА СКАЛАТА“. Филмът на режисьорката Елизабет Чай Васархели и световноизвестния фотограф и планинар Джими Чин е изумителен, личен и безстрашен портрет на свободния катерач Алекс Хонълд, който се подготвя за най-голямата си мечта – да се изкатери по най-известната скала в парк Йосемити – Ел Капитан, висока над 900 м… без въже. 

Специален гост на прожекцията на 18 март в кино „Faces” (район Тракия) от 18:30 часа ще бъде ДЕБРА ЦИМЕРМАН. Като изпълнителен директор на нюйоркската организация WOMEN MAKE MOVIES и носител на множество заслуги в сферата на независимото кино Цимерман ще разкаже за активностите на организацията и продуцентската програма за подпомагане на жени режисьори, от която е била част и Елизабет Чай Васархели.

Вашият коментар