Филм на Наско Куцев за Непал на Менар Филм Фест в Лъки – Дом на киното

Краткият документален филм на Атанас Куцев "Истинско щастие" ще може да гледаме следващата седмица на Менар Филм Фест в Лъки – Дом на киното. Фотографът, който вече показа в Пловдив изложба от Изтока ще ни срещне с монасите от будиски манастир в Непал и как протича живота там – на малките деца, на българката-доброволка учител по английски и останалите обитатели на далечното място. Филма ще може да гледате следващата неделя, 31 януари, от 19 часа. Атанас Куцев ще представи лично филма си пред пловдивската публика.

Фестивалът Менар Филм Фест стартира тази вечер. В рамките на 10 дни ще можете да видите 15 филма от Бахрейн, Иран, Киргизстан, Турция сред които “Шареният остров”, “Вила Тума”, “Руми: Поетът на исляма”, “Споделена мечта”, “По стъпките на Бога”, ““Защо не съм като Тарковски?”. Специален интерес ще представлява иТичай свободно – Истинската история на Кабайо Бланко, по бестселъра на Кристофър Макдугъл “Родени да тичат”. Прожекциите са всяка вечер в Лъки – Дом на киното.

В програмата на Лъки – Дом на киното тази седмица може да гледате и новия филм с Леонардо ди Каприо и номиниран за Оскар – "Завръщането". В пловдивското арт-кино от тази седмица може да гледате и носителят на "Златна палма" от Кан "Дийпан – животът на бежанеца". Пълната програма може да видите на сайта boxoffice.bg.

За автора

Вашият коментар