Филмови нощи във Филипополис със специална селекция от български заглавия и световни шедьоври

На предстоящото 16-о издание на Филмови нощи във Филипополис, в категорията „Българско кино“ ще можете да видите най-харесваните родни заглавия от последната година. Елена Петрова и Калин Врачански са отново заедно във филма „Вила Роза“. След като Васил и Надя отиват на почивка във вилата, където ги очакват хижаря, жена му и един сподвижник на Васил, неочаквано започват да се случват странни събития, които поставят на изпитание здравия разум на всички.

Микеле Плачидо и цяла плеяда български звезди ви очакват в „Живи легенди“. След кома Павел се събужда, но спомените му стигат само до абитуриентския бал. Най-близки се оказват някогашните му съученици, но задачата да ги намери се оказва не много лесна, но затова пък доста забавна.

Тримата пишман детективи Васко, Гецата и Борето се хвърлят да спасяват целия свят в „Корпус за бързо реагиране 2: Ядрена заплаха“.

Калин Врачански и Миленита ще разкажат една любовна история в „Шестия ден“. Крис и Силвия се срещат в малко планинско градче, но след като се местят в големия град, любовта им ще трябва да мине през някои изпитания, за да оцелее.

Любителите на филмовите класики могат да се насладят на няколко златни заглавия под звездите от рубриката „Световните киношедьоври“. В нея е включена и първата версия на филма „Великият Гетсби по сценарий на Копола и с участието на Миа Фароу и Робърт Редфорд. 

Джеръми Айрънс и Мерил Стрийп са звездите в „Жената на френския лейтенант“, за който Мерил е номинирана с “Оскар”. Сгоденият биолог Чарлс се влюбва във викторианската красавица Сара. Двамата се разделят след кратка, но страстна афера.

Отново горещи страсти ще нажежят нощите с „Любовникът“ на режисьора Жан Жак Ано. В колонизиран Виетнам между млада французойка и китайски бизнесмен прехвърчат искри. Може ли обаче горещата връзка, която започва между тях, да преодолее класовите ограничения и обществените нрави на времето?

Касата в лятно кино Орфей ще работи всяка вечер от 19.30 до 23.30 часа.

Цените на билетите са 5 лв. за прожекциите от 21.10 часа, 4 лв. за прожекциите от 23.30 часа и 3 лв. за филмите от рубриките „Уди Алън“ и „Балкански комедии“

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ И ПРОДАЖБИ НА БИЛЕТИ на BOXOFFICE.BG в категорията кино.

Вашият коментар