Хиляда пъти лека нощи и ядрена заплаха на лятно кино Орфей

В сряда (23 юли 2014 година) програмата на Филмови нощи във Филипополис продължава с две заглавия, предлагащи различен вид емоции на зрителите. Ранната прожекция е запазена за драмата „Хиляди пъти лека нощ“. Филмът е носител на 2 награди на Световния Филмов Фестивал в Монреал 2013 година – Специалната Голяма Награда на Журито и на Специалната Награда на Екуменическото /Общоцърковно/ Жури.

Ребека е един от най-добрите военни фотографи в света. При изпълнение на задача, докато снима жени камикадзе в Кабул, тя е тежко ранена. Връщайки се у дома, върху нея пада още една бомба – съпругът и дъщерите й поставят ултиматум: да избере работата или семейството си. Ребека обещава, но убеждението, че нейните снимки са от значение правят трудно решението й да води живота на обикновена майка и съпруга.

В ролите ще видите Жулиет Бинош, Николай Костер – Валдау и др.

От 23:30 часа ще имате възможността да се забавлявате с българската комедия „Корпус за бързо реагиране2: Ядрена заплаха“

Охранявайки новата си клиентка, „Корпуса” случайно се натъква на международна сделка за продажба на ядрено оръжие. Васко решава, че трябва задължително да заловят терористите. Изобретателят на оръжието е българин – Химика, който е взел капаро от английски мултимилионер. Двамата трябва да се срещнат в София, за да осъществят сделката.

В това време художника-фалшификатор и международен таен агент от ромски произход Кутрум също е по следите на нано-бомбата. Интригата съвсем се заплита когато, далеч от България, Кутрум се натъква на самата г-жа Георгиева, точно там, където трябва да е детонаторът на бомбата.

Участват – Лилия Маравиля, Латинка Петрова, Станислав Пищалов, Стойко Пеев, Башар Рахал, Златка Димитрова, Васко Милков Мавриков, Китодар Тодоров, Владимир Ампов- Графа, Били Хлапето, Спенс.

Цени на билетите 4-5 лева. Онлайн резервации и продажби на билети в Boxoffice.bg

При дъжд билетите важат за останалите филми от програмата.

Вашият коментар