Кинофестивалът в Пловдив със специални цени за студенти

За седми път община Пловдив съдейства най-добрите филми от програмата на 16-ия киномаратон София Филм Фест ще бъдат показани под тепетата.   Пловдивчани са верни почитатели на стойностните филми и за пореден път помогнахме за провеждането на фестивала, отбеляза заместник-кметът Стефан Стоянов, който освен съорганизатор на събитието от името на общината е и любител на киноизкуството.
 
Ако не беше подкрепата на общината, която помогна при заплащането на авторските права на творбите, фестивалът в Пловдив можеше и да не се състои, призна организаторът на събитието Борислав Лалев.
Прожекциите ще са от 16 до 25 март в кино „Лъки Синема” с начални часове 18:30 и 20:45 часа. За откриването е избран сръбският „Парад”. Съвсем пресен филм, идва директно от представянето си на „Берлинале” в Германия, където обра куп награди, разказа директорът на София Филм Фест Стефан Китанов-Кита. Този шеметен фарс, гледан вече от над половин милион зрители в бившите югославски републики, засяга много важни проблеми за толерантността между хората на Балканите, допълни той.
Сред най-очакваните галапрожекции е отличеният с „Оскар” за най-добър чуждоезичен филм „Раздяла”. Голям интерес сред публиката се очаква да предизвикат и получилите редица награди „А защо не живеем заедно”, „Хавър” и „Имало едно време в Анадола”. Сред българските заглавия се открояват „Миграцията на паламуда” и „Вяра, любов и уиски”. За втора поредна година ще има филм-изненада, специално подбран от Стефан Китанов.
Цената на билета е 6 лева, а за ученици и студенти – 5 лева, карти от по 15 лева се предлагат за три прожекции, а по 32 лв. – за 8 прожекции. 

За автора

Вашият коментар