Кукления театър в Пловдив в подготвка на нов, още по-интересен сезон

Може би малко хора знаят, че Кукленият театър освен забавления за малките, представя на пловдивската публика и представления за възрастни. Едно от тях е спечелилото две награди „Икар“ и се радва на голям зрителски интерес. Това е пиесата „Вграждане“.

За предстоящия сезон, който ще започне на есен, екипът на кукления театър подготвя за пловдивските зрители, вълнуващи представления, както за малките, така и за най-големите. Децата ще се радват на „Маймунката и нейните приятели“, а премиерата на „Великденско вино“, предназначен за възрастната аудитория, ще се осъществи на 4-ти октомври.

 

На въпроса дали очакват още награди за техни представления, директорът на Куклен театър Пловдив Виктор Бойчев, отговори, че те не се стремят към награди, а към това да направят представления на високо ниво, които да се харесват на публиката.

„Наградите са хубаво нещо и те допринасят за по-засиления интерес, но спечелването им си е до късмет", допълни още той.

street_perf

Куклен театър Пловдив ще започне сезона с фестивала „Двама са малко – Трима са много”, който ще се проведе от 4-ти до 8-ми септември. В рамките на фестивала, театърът е подготвил нови прояви по улиците в стил 30-те години, ще се играят също „Вграждане“ и „Хамлет“, а след края му ще се представят „Маймунката и нейните приятели“ и „Великденско вино“.

Предвидено е участие на фестивал в Русия, а също е получена поканен за участие на фестивал в Лайпциг, където ще представят „Вграждане“.

Екипът на mediacafe.bg пожелава успех на Куклен театър Пловдив в техните начинания и очакваме с нетърпение новите представления и за малки и за големи.

 

За автора

Вашият коментар