Ливански режисьор представя филма си на фестивала „Менар“ в София

Среща с ливанския режисьор Джо Бу Еид предлагат организаторите на Sofia MENAR Film Festival, който ще представи „На война… само по пола”. Дебютът на режисьора се превърна в най-гледания филм в Ливан за 2013-та. Джо Бу Еид е отличен с награда “Talent to Watch” на престижния филмов фестивал във Вашингтон, а лентата е сред номинираните за най-добър филм на фестивалите в Дубай и Брюксел.

Действието се развива през лятото на 82-ра, когато свещеник е мобилизиран и му предстои да отиде на война, но е въведен в изкушение, когато фатална жена от външния свят се влюбва до полуда в него. Тя прониква смело в селото му, за да отнеме веднъж завинаги девствеността на обществото. Той е облечен в черно и бяло, а тя – с предизвикателна пурпурна рокля и яркочервено червило. Цял живот спасението на младата жена е бягството, но за свещеника тя ще се превърне в негово убежище. И онзи, който обикновено бракосъчетава, е на път да прегреши.

Премиерата на филма е днес в Дома на киното от 19.00ч., когато ще се състои и Официалната вечер на Република Ливан. Джо Бу Еид лично ще представи своята дебютна лента.

Sofia MENAR Film Festival се организира от „Позор” със съдействието на Посолството на ИР Иран, Посолството на Държавата Палестина, Посолството на Република Ливан, Посолството на Кралство Мароко, Френския център – София, Чешкия център – София, Гьоте инстутит – София, Институт Сервантес – София.

Вашият коментар