Любо Нейков влиза в ролята на Големанов на сцената на „Борис Христов“

Пиесата Големанов заема първо място в творчеството на най-големия български комедиограф Ст.Л. Костов. Неслучайно след Бай Ганьо, Големанов е най-популярният български литературен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение.

На 19-ти октомври формация „Мелпомена” гостува в Пловдив с постановката „Големанов“. Режисьорът Георги Стоилов ще ни предложи един модерен вариант на комедията, с който ще ни отдалечи само от времето на Ст. Л. Костов, но не и от неговия текст.

Големанов е олицетворение на вманиачения кандидат за министерско кресло. Tой е карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава. Tой е въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже.

В какво се превръща един добър човечец, когато разбира, че има вероятност да го изберат за министър? Става хитър и лукав, губи чувството си за мярка и разкрива своята глупост, лицемерие, скъперничество и грандомания.

Големанов е както част от държавната машина, така и неин изобличител. Над всичко разбира се в тази забележителна комедия стои самият Големанов. С него и с цялото си произведение, Ст. Костов осмива така саркастично нашето политическо общество, както малцина български писатели са успели да го направят през годините.

Най-голямата посещаемост на театралното турне на театър Мелпомена тази година бе в Пловдив. Това сподели актьорът и мениджър на най-известната театрална формация у нас "Мелпомена" Светлин Стоилов. Прочетете още ТУК

19-ти октомври, 19 часа, Дом на културата "Борис Христов"

  • Участват: Любо Нейков, Елена Петрова, Силвия Лулчева, Мария Статулова, Мирослав Косев, Стефан Рядков
  • Режисьор: Георги Стоилов
  • Продуцент: Театър Мелпомена

Телефони за резервация: 0888673600 и 0894611188

Вашият коментар