Над 20 филма и 4 прожекции с гости в рамките на CineLibri

Фокус Ингмар Бергман, над 20 филма и 4 прожекции с гости на поредното издание на кино-литературния фестивал CineLibri в Пловдив 

Над 20 филма, част от които със специален фокус към творчеството на Ингмар Бергман, са част от програмата на кино-литературния фестивал CineLibri в Пловдив. От 11 до 24 октомври LUCKY Дом на киното ще посрещне игралните и документални заглавия с ежедневни прожекции в двете си зали.

Специалната селекция, насочена към Ингмар Бергман, ще предложи както документални, така и игрални филми, свързани с легендарния швед. 4 от прожекциите ще са съпътствани от среща на публиката с интересни гости.

Пловдивчани ще могат да гледат три от най-известните филми на Ингмар Бергман. В програмата на фестивала влизат „Есенна соната“, „Персона“ и „Седмият печат“. Освен класическите заглавия, публиката ще може да гледа и филмът „Лив Улман. Къщата на спомените“ за живота на една от любимите на Бергман актриси. Филмът е български и част от трите документални филма във Cinelibri – сред които също „Червено, твърде червено“, с който фестивалът се открива, както и приключенският „Да се изгубиш нарочно“, чиито екип ще пристигне за среща с пловдивчани на 19 октомври.

Фестивалът включва още няколко български заглавия. Това са „Аз съм ти, Адриана“, „Извън пътя“ и 8‘19‘‘, базирани на литературни творби. Вълнуващи ще бъдат и срещите с чуждестранните гости. На 15 октомври в Пловдив пристига най-добрият холандски писател Херман Кох. Той ще се срещне с пловдивчани по време на прожекцията на италианската версия на филма „Вечерята“. 

Един от специалните гости тази година е и Дрор Мишани – писателят, който създаде майсторския трилър „Липсващото досие“. В негово присъствие ще можете да гледате филма с участието на Венсан Касел и Ромен Гари. Срещата ще се състои на 19 октомври в 18:00 ч. 

Последната среща от фестивала е гостуване на екипа на "най-нежния български филм" „Безкрайната градина“ под режисурата на Галин Стоев. Част от звездния екип ще се срещне със зрителите на 24 октомври, от 19:00 ч.

За автора

Вашият коментар