Невероятен интерес към филма „200 лева“. Организаторите подготвят продължение.

Вчера (20.10.2011) се проведе официалното представяне на късометражния студентски филм “200 лева” пред студенти, преподаватели и гости. Кино “Faces”, където се прожектира филмът, едва събра желаещите да видят новаторската студентска инициатива, която е дело на студентските съвети на университетите на Пловдив. Освен това събитието е част и от големите чествания на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", който тази година има юбилей – 50 години. 
„Това е първият филм, заснет в нашия град от пловдивчани и повечето на около 20 години. Всички актьори са от Пловдив, екипа също. Надявам се, че това ще ни позволи да застанем редом един до друг със софиянци и да покажем, че и тук може да се създава качествено кино”, така Камен Савов, който е продуцент на Stone Studios изрази своите благопожелания във връзка с бъдещите екранизации на филма специално за mediacafe.bg. Единственият студентски портал за култура и събития е основен портньор на първия филм и с интерес следим всички събития още от самото им начало.
Изпълненият с екшън и динамика филм събра положителни емоции и предизвика бурните ръкопляскания на публиката. Трите последователни прожекции, едва успяха да поберат студентския ентусиазъм, даже се появиха и идеи за четвърта.  Сред гостите на събитието бе и заместник кмета на "Децата, младежта и спорта" г-н Георги Титюков. Той изказа пожелания този филм да даде началото на пълнометражни продукции и да популяризира Пловдивското кино, така както OpenStudent Fest се превърна в традиция.
Главният актьор Стефан Иванов – Jossa благодари на целия екип, който участва във филмa и изказа своето удовлетворение от присъстващата публика.
Нещо от кухнята, което ще ви споделим с радост е, че се очаква втора част на филма. Продукцията ще участва в студенстки фестивали и инициативи.
АМТИИ ще посрещне новата прожекция на 27 октомври от 21:00 часа. Очаква се и прожекция в уиски бар Емона.
 
 

За автора

Вашият коментар