Нов кинофест „Карантината”с първо издание през септември 2015

От догодина младите и все още неизвестни кинаджии ще имат нова сцена за изява – това е международният фестивал за късометражно кино „Карантината”, чийто иницатор и организатор е арт-сдружение „Дедал”.

Пилотното издание, на което ще бъде официалното обявяване на кинофеста, е тази събота – 23 август, от 20 часа на плажа на рибарско селище „Карантината” в кв. Аспарухово.

В програмата е предвидена видео презентация на фестивала, представяне на неговия уеб сайт, както и фотографска изложба. Целта на пилотното издание е популяризирането на „Карантината” и привличането на средства за първия кинофест през септември 2015 г.

Фестивалът ще бъде за дебюти на млади творци до 35 години, с идеята да стане място за популяризиране на филмите им, съобщиха организаторите.

Кино-форумът ще се провежда в нестандартната среда на рибарско селище „Карантината” в кв. Аспарухово. Фестивалната сцена ще бъде позиционирана на открито, директно на плажа.

Пилотното издание на "Карантината" се осъществява с подкрепата на Европейската комисия и на програмата „Младежта в действие” на Европейския съюз, на която Община Варна е партньор.

Вашият коментар