Още една нимфоманка и човек от Балканите на лятно кино Орфей

Втората част на сексуалния епос на датския режисьор Ларс фон Триер ще се завърти от 21:10 часа на лятно кино Орфей. Той проследява главната героиня Джо, която на средна възраст губи удоволствието от секса и се отдава на мазохизъм, заплахи и насилие. Тя преследва опасното вълнение от секс с непознати, оставяйки детето си само през нощта…

След „Антихрист” (2009) и „Меланхолия” (2011) „Нимфоманка” е третият и последен епизод от „трилогията на депресията” на Ларс фон Триер. Филмът за признанията на една жена, която се бори с биографията си, отразява търсенето на смисъл и баланс в собствения ни живот. Киноистория за израстване и съзряване в две части, „Нимфоманка” представя главната героиня и нейната възбуда и отчаяние, болка и страст. Филмът прелива от литературни препратки: от Библията през „Хиляда и една нощ” до „Декамерон” и Маркиз дьо Сад.

В 23:30 ще се завърти сръбската драматична комедия „Смърт на човек от Балканите“. Самотен композитор се самоубива в апартамента си. Звукът от изстрела събира съседите. Първа на местопрестъплението се озовава Аца и решава да изчака полицията там. Но пазителите на реда са попаднали в задръстване. В апартамента вече са се събрали съседи и непознати, които убиват времето, докато чакат, по различен начин. Чрез разнородните персонажи режисьорът рисува нюансирана картина на „балканския манталитет” и на човешката природа като цяло. Зрителите наблюдават случващото се в стаята през уеб камера, която композиторът е поставил на статив в средата на стаята, преди да отнеме живота си.

Цени на билетите съответно 5 и 3 лева. Онлайн резервации и продажби на билети в Boxoffice.bg

При дъжд билетите важат за останалите филми от програмата.

Вашият коментар