Остaват само ден до най-чаканото кино събитие в Пловдив

12-тото издание на София Филм Фест стартира на 16-ти март

Най-доброто от селекцията на София Филм Фест пристига в Пловдив

За 12-та поредна година Lucky Дом на киното ще е домакин на едно от най-големите кино събития в града. 12 дни (16-27.03), 29 заглавия, безброй награди и неочаквани гости очакват зрителите в града под тепетата. Продажбата на билети вече стартира. За първа година киноманиаците могат да намерят билети в кенове в най-добрите арт заведения в града.

В рубриката Галапрожекции са гала заглавията “Сбогом, Берлин” на Фатих Акин, копродукцията на България, Белгия и Холандия “Белгийският крал”, който откри фестивала в София и “Императорът”, продължение на Походът на императорите” на Люк Жаке. На 21.03 носителят на Оскар Хю Хъдсън пристига в Пловдив, за да представи на пловдивската публика новия си филм “Алтамира”.

Едни от най-очакваните заглавия са филмите от рубриките Големите награди и Наградите Оскар. Сред тях са носителят на три награди Оскар “Лунна светлина”, носителят на Златна палма “Аз, Даниел Блейк”, носителят на Златен лъв от Венеция “Жената, която си тръгна” и номинираният в четири категории за Оскар “На всяка цена” с Джеф Бриджис и Бен Фостър.

Феновете на седмото изкуство ще могат да видят и най-новите заглавия на блестящи и любими режисьори като Андрей Кончаловски с “Рай”, Ким Ки Дук с “Мрежата”, Аки Каурисмаки с “Другата страна на надеждата”. /Киното днес – големите майстори/.

Специална рубрика е посветена и на новото българско кино. “Асансьор за пациенти” на Иглика Трифонова (“Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син”), с Христо Гърбов в главната роля, “И после светлина” на Константин Божанов (“Аве”), “Извън пътя” на Николай Волев („Господин за един ден”, „Да обичаш на инат”, „Маргарит и Маргарита”) с участието на Деян Донков и Аня Пенчева, носителят на множество международни награди “Безбог”, “Врагове” на Светослав Овчаров с Асен Блатечки и Иван Бърнев в главните роли, и "Христо" с участието на цяла плеяда обичани родни звезди – Юлиан Вергов, Стефан Мавродиев, Любомир Нейков, Димитър Рачков.

Рубриките Музикална кутия и Спорт включват заглавия като “Sing Street” на носителя на Оскар Джон Карни (“Веднъж”), документалните “Gimme Danger” на Джим Джармуш, “Бийтълс и Втората световна война”, “К2 и незабележимите пешаци” и вдъхновяващата история на един от най-големите футболисти на всички време – “Пеле: Раждането на една легенда”.

Билети се продават на касата в LUCKY Дом на киното, онлайн на www.boxoffice.bg, а за първи път тази година и в кенчета в най-добрите арт заведения в центъра на града. Билетите в кенчета са на цена 7лв, като с тях трябва да си запазите място на касата в киното.

Вашият коментар