По желание на публиката – „Малко комедия” отново в Пловдив

Поради високия интерес от страна на пловдивските  зрители, звездите на българския театър Асен Батечки, Калин Врачански и Койна Русева отново ще гостуват под тепетата с  „Малко комедия” от Чехов. Постановката ще се играе на  12 февруари в Дом на културата – Пловдив от 19 часа.

Актьорите са обединили  известните едноактни комедии на Чехов – „Предложение” и „Мечка”. В тях няма да откриете велики прозрения за живота на човешкия дух. Те по-скоро са онова, което са пиесите на Паганини – виртуозни партитури за актьорска игра. И точно поради това в този прект е ангажирано виртуозно актьорско трио – Асен Блатечки, Калин Врачански и Койна Русева. Целта му е единствено и само забавлението от бляскавите актьорски интерпретации на гениалните чехови персонажи.

Съдбите на героите и в двата текста се преплитат по неочакван начин. В комедията „Предложение” на преден план излизат гордостта, инатът и копнежът за истинска любов, която да не е подчинена на материални ценности. Героите не осъзнават, че житейското им време изтича твърде бързо, че човешката близост и добрите отношения могат да станат жертви на тяхната безсмислена опърничавост.

Комедията „Мечка” пък разказва шеговито патетичната история на вдовицата Попова, която е твърдо решена да обича до гроб покойния си съпруг, но не успява да удържи на обещанието си, съблазнена от кредитора на семейството. Двамата се сблъскват в абсурден спор за любовта: кой е по-верен и постоянен – мъжът или жената. В увлечението си за надмощие един над друг те дори се предизвикват на дуел, но както всички комедии, така и тази завършва с щастлив край.

Смехът е гарантиран. Защото Чехов, както всички велики драматурзи, не остарява. Така, както не остаряват и любовта, и глупостта човешка.

Билети за "Малко комедия" се продават в Билетен център пред Общината

Следете mediacafe.bg, за да сте информирани за хитовите театрални постановки в Пловдив!

Вашият коментар